Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
05.09.2006

Нов сайт със съвети за икономия на енергия от Energy Star

от gorichka.bg :: Коментари (1) :: (4262 прочитания)

Пестиш ток вкъщи, не отделяш вредни газове в атмосферата и забавяш глобалното затопляне. Можеш да го постигнеш лесно и приятно и сам, като хвърлиш едно око на страницата на "Energy Star".
Едно средностатистическо американско семейство харчи по 1,900 долара годишно за ток. Ако използваш по-малко енергия за домашния си комфорт, не само ще спестиш от семейния бюджет, но и ще намалиш отделения в атмосферата парников газ (въглероден двуокис). Със сигурност ще допринесеш и за забавянето на глобалното затопляне.

Как: Тази година програмата "Energy Star" към Американската агенция за защита на природата създаде ново интерактивно онлайн средство за подобряване на енергийната ефикасност по домовете.
Можеш да кликнеш върху всяка стая в къщата, за да получиш специфични съвети как да използваш разумно енергията там. Това е бърз и полезен начин, който ти помага да вземеш собствени решения. Така с малко ефикасност може да стигнеш далеч. Например запечатай прозорците и настрой термостата на отоплението на по-ниска температура. С наближаването на зимата и нарастването на енергийните нужди това е един лесен начин да спестиш малко средства и същевременно да пощадиш планетата.
Ето тук.

Източник: energystar.gov

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

09.04.2008 :: 19:23 :: от earth's friend
#1
Re: Нов сайт със съвети за икономия на енергия от Energy Star
Добра идея. Сайтът им е много полезен и интересен.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg