Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
30.11.2006

Ако не ти, кой?

от Росен Росенов :: Коментари (1) :: (3784 прочитания)

Ако ти не пазиш природата, като не си сменяш старите крушки с енергоспестяващи, кой да ти ги смени? Ами някой орангутан, естествено. Това е един от няколко рекламни плаката на френския енергиен гигант EDF.
Французите EDF са една от най-големите електрически компании в света. Те добиват 90% от енергията, която продават в цяла Европа, от атомни централи във Франция. Така че за разлика от повечето си конкуренти, EDF почти не отделя въглероден двуокис в атмосферата, като по този начин не допринасят много за промените в климата и за свързаното с него изчезване на някои видове животни. Атомната енергия си има други сериозни проблеми и EDF, за да е наистина зелена компания, би трябвало да инвестира по-сериозно в алтернативни възобновими източници на енергия, като вятър, слънце, вълни.

Въпреки това, последната им рекламна кампания ни се струва изключително идейна и позитивна, защото се опитва да предизвика във всеки един съзнанието, че някои неща зависят и от нас, а не само от бизнеса, политиците. Такава е и идеята на Горичка.
В рекламите, орангутан слага енергоспестявящи крушки, пингвин гаси компютъра, мравояд гаси телевизора от stand by и сурикати инсталират слънчеви батерии. Правят го вместо теб и мен.

За новопристигналите обясняваме: в момента електроенергия се произвежда предимно от изкопаеми горива, което води до изхвърляне на парникови газове в атмосферата и до промени в климата. Изводът е: пестете ток. Рекламите на EDF показват няколко лесни начина за това.

Можете да разгледате всичките реклами отдолу или да си ги изтеглите за тапет на десктопа от тук.

Източник: Treehugger

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

27.06.2008 :: 17:18 :: от earth's friend
#1
Re: Ако не ти, кой?
Енергиен клас А+ пести енергия и пари и щади околната среда, тъй като използва 25% по-малко ток от обикновените модели от клас А.Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg