Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
11.09.2006

Зелени герои : Pearl Jam

от Босилена Мелтева :: Коментари (0) :: (4065 прочитания)

Бандата отново намери алтернативния, по-чистия начин на живот и всячески се опитва да спазва правилата му и да ги популяризира - последно даряват 100,000$ на девет "зелени" организации.

Пърл Джем бяха една от първите банди, които прокараха алтернативния рок в началото на 90-те. Днес те пак са сред първите, пак са алтернативни, ... но този път в начина на живот.

От доста време вече гръндж бандата е заложила на "зелената карта" и всячески се опитва да я популяризира.  В това можеш да се увериш и сам като хвърлиш един поглед на интернет страницата им, която бъка от инициативи за по-чист живот.

Наскоро те обявиха и мащабен "зелен" проект - "Стратегия срещу въглеродния двуокис" (СО2), която да компенсира вредните емисии на СО2 от последното им турне (САЩ, Европа и Австралия) тази година. Групата ще направи това под формата на солидно дарение от общо 100,000$ на девет организации, занимаващи се с проблемите от промяната на климата и възобновимите енергии. 

"Това е възмездието за всичките емисии въглероден двуокис отделен при пътуването на  феновете ни към мястото на концерта - с камиони, автобуси, самолети, автомобили, както и от употребеното електричество в хотелите. И всичко това заради нашето турне. Не забравяме и СО2-емисиите, отделени при употребата на ток и енергия на мястото на концертите", разяснява моторът на всички тези акции за защита на природата, китаристът и един от основателите на групата, Стоун Госард. Той постоянно е обсебен от мисълта за различни и ефикасни начини бандата да намали употребата на въглероден двуокис и да ги популяризира максимално.

"Не искам да съм Боно. Не искам да съм водач или политик... Но не мога и да мълча...", казва и вокалистът Еди Ведър.

Музикантите се надяват, че дарението им ще спомогне за съхраняването на съществуващата екосистема, възстановяването на природните щети и инвестирането в чисти и възобновими енергийни технологии.

Цел-максимум си остава Пърл Джем да може съвсем скоро да е на 0% емисии СО2 по време на турнета и концерти.

Освен това от известно време Пърл Джем приканва феновете си да се присъединят към оригиналната идея всеки сам да изчисли колко точно въглероден двуокис отделя в ежедневието си, след което срещу съответната сума да компенсира вредите.

Gorichka.bg пък ще припомни на това място, че негативните последици свързани с глобалното затопляне, резултат от повишеното количество емисии на СО2 , включват променливо и непредвидимо време, бедствия, повече болести, унищожаване на кораловите рифове, топенето на ледове по полюсите и ред други неприятни неща, за които вече знаеш.

Pearl Jam

Източник: www.pearljam.com

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg