Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
09.12.2006

Чист хаус

от Босилена Мелтева :: Коментари (0) :: (3793 прочитания)

Ерик Придц е пича с клипа "Call On Me", който направи от аеробиката най-секси спорта, гледал си го. Новият му сингъл е на тема промени в климата и всичко около него е със 100% въглероден неутралитет.
Първият сингъл на шведския диджей и продуцент Ерик ПридцCall On Me” единодушно беше избран за най-секси клип за всички времена, а Тони Блеър си признава, че почти паднал от фитнес уред за гребане, когато видял аеробната сесия във видеото. Не е зле за начало, признай си.

Следващият сингъл на Придц “Proper Education” излезе преди седмица и също е на път да предизвика фурор, малко по-различен де - това е първото CD със 100% въглероден неутралитет – от процеса на производство до дистрибуцията му.

Благотворителната компания Global Cool изчислява, че за въглеродния неутралитет на 40,000 CD-та трябва да се откупят 58.4 тона въглероден двуокис.

CO2-Офсетът от СD-та ще отиде за направата на вятърна ферма Te Apiti в Норд Айлънд, Нова Зеландия. Турбините й ще генерират електричество достатъчно за захранването на 45,000 домове.

Клипът към парчето, режисиран от Маркус Адамс, изцяло отговаря на първоначалния зелен замисъл - еко-ориентиран, но не досадно дидактичен: съмнителна банда хлапета влиза с взлом в апартаменти в жилищен блок, но вместо обири, прави други неща – изключва уреди, които са на stand-by, сменя обикновените крушки с енергоспестяващи и слага тухли в тоалетните казанчета, за да се пести вода.

В “Proper Education” е използван семпъл от “Another Brick in the Wall” на Пинк Флойд (за пръв път Флойд се съгласяват тяхно парче да бъде използвано). “В клиповете на Пинк Флойд винаги има послание и аз наистина исках да продължа този дух”, разказва Ерик Придц и добавя: “Толкова много изчетох в пресата за глобалното затопляне и за климатичните промени напоследък и усетих, че искам да опитам да запаля хората да направят нещо по този наболял проблем. В парчето няма някакво велико послание, но показва, че всеки може да направи нещо и то ще има значение”.

“Цялата обреченост и съдбовност около глобалното затопляне по-скоро отблъсква. Затова и клипът е добре да показва решенията на проблема,” е бил съветът на основателят на Global Cool Дан Морел към Адамс. Морел вярва, че новият сингъл на Придц ще накара и други банди да правят въглероднонеутрална музика. И ние също!

Гледайте клипа тук.

Източник: Independent

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg