Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
19.12.2006

Великанът и делфините

от Босилена Мелтева :: Коментари (0) :: (4501 прочитания)

"и се появил добрият великан, бръкнал в устите на делфините, извадил отровата и ги спасил". Този път тази приказка се случи наистина, само преди някоко дни в Китай.
След тъжната новина за безвъзвратното изчезване на редкия бял делфин от реката Янгдзе, обнадеждаващо е да знаеш, че други два негови братовчеда са спасени. И не как да е, а по особено приказен начин – благодарение на най-дългите ръце на планетата.
 
Предисторията е следната: Двойка делфини от китайския Аквариум в североизточния град Фушун успяват да погълнат незабелязано части от пластмасата от края на басейна си (както и преди сме споделяли с теб, подобни нещастни инциденти се случват често и с много други животни, дори в океана и краят обичайно не е “happy end”). Досещаш се, че това поболява сериозно симпатичните бозайници и застрашава живота им.
 
Драматичният момент: Опитите да се отстрани пластмасата с хирургически инструменти са пълен провал, защото коремите на делфините реагират на това като се свиват.

Развръзката: За щастие, наред с Великата китайска стена и други чудни неща, китайците си имат и най-високия човек. Освен това знаят и как да го използват! – в трагичния за двата нещастни делфина момент, безпомощните ветеринари се сещат именно за източилия се 2.36 метра сънародник или по-точно за невероятно дългите му ръце, а той от своя страна им “подава ръката си”, дълга цели 1,06 метра.

Добрият герой: 55 годишният Бао Ксишун (така се казва най-високият човек) успява да вкара ръката си в устите и на двата делфина, да стигне до неприятните пластмаси и най-важното - да ги извади. Налага се естествено и няколко силни поддържащи роли - помощници, които да държат с хавлии челюстите на изпатилите си животинки отворени.

Финал: Скоро след интервенцията, делфините са в отлично състояние, ветеринарите – спокойни и доволни, а Ксишун – още по-голяма звезда.


Снимки

Източник: Ecorazzi.com

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg