Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
07.01.2007 :: партньор

Австралийска зелева лазаня

от gorichka.bg :: Коментари (0) :: (3742 прочитания)

Нови хоризонти в сезона на зелето. От плодовитата страна на зайците право в другия край на света, ехеее .... ви носим тази рецепта. Паролата е „Зеле”. Така че усмихнете се широко и кажете „ЗЕ ЛЕ”.
Зимата е труден сезон за любителите на пресни зеленчуци, които да не са обиколили света преди да стигнат до магазинчето на ъгъла. Зеле, моркови и картофи са сред фаворитите на сезона. Веджи Хоум предлагат интересен начин да ги комбинирате:


Вземете една голяма бяла зeлка, както и една червена - за цвят, който си е много важен за всяко качествено и апетитно ястие. Сложете ги цели, без кочана, да се варят поне един час.

Ще ви открехнем и на една малка хитрост при варенето - за да запазите цветовете на зелето добавете във водата сок от един лимон и сол.

Така сварените зелки оголете внимателно листо по листо и наредете в тава, намазана с мазнина - ред бяло зеле, ред червено, а между тях сложете морковено пюре с картофи и синьо сирене. Морковеното пюре: микс от сварени моркови и картофи, като преобладават морковите. Синьото сирене се реди на всеки пласт по отделно.

Приготвената лазаня се пече около 40 минути. Пет минути преди да я извадите, редносайте върху най-горния пласт кашкавал (ако обичате кашкавал, де).

Зелевата лазаня е вкусна както топла, така и студена.

Приятно готвене.

Източник: Veggie Home

Фото галерия

CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg