Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
04.02.2007

Президент за един ден

от Росен Росенов :: Коментари (0) :: (2289 прочитания)

Замислял ли си се какво реално трябва да направят политиците, за да се справят с глобалното затопляне? Ако ти се намират двайсетина минути, защо не станеш президент на Европа и не пробваш да спасиш света от екологична и икономическа криза?
Когато преди няколко вечери открихме флаш-играта "Climate Challenge" на сайта на BBC, естествено че прекарахме известно време, опитвайки се да спасим поне виртуалния свят. В тази игра ставаш "Президент на Европа" и започваш да се справяш с проблемите и предизвикателствата, свързани с ресурсите, икономиката, екологията и популярността си. Целта е да се свалят парниковите емисии и да се овладее глобалното затопляне, без да се съсипва икономиката, без да се изчерпват ресурси, като енергия, вода или храна и без да ти пада рейтингът пред избирателите, да си довършиш играта без да те свалят и на твое място да сложат някой крайно десен популист, каквито напоследък се намират в изобилие.

Играта ще ти даде идея за това как се взимат важни решения, с които да се поддържа този сложен баланс. Ще можеш да избираш дали да увеличиш акциза върху горивата с риск да загубиш подкрепата на избирателите, но ако вдигнеш пенсиите, нещата може и да не са толкова зле. Можеш да работиш за вятърната енергия, да вдигаш строителните стандарти или да инвестираш в горивни клетки. Ще ходиш и на преговори с другите държави, на които, ако субсидираш намаляването на емисиите им, имаш голям шанс да ги привлечеш в борбата с промените в климата. След всеки ход виждаш как парниковите газове се натрупват в атмосферата и какви са били последствията от избраните от теб действия върху ресурсите, емисиите, рейтинга.

Играта върви бързо и няма да загубиш много време, така че давай смело и отивай да спасяваш света: BBC's "Climate Challenge".

Източник: BBC Climate Challenge

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg