Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
20.02.2007

Винаги готови

от Силвия Тулева :: Коментари (3) :: (4137 прочитания)

Готови ли сте за глобалното затопляне? Новата рекламна кампания на Diesel ни вкарва в странната реалност на световни катаклизми и як купон.

Красивите модели на Diesel показват новата пролетно-лятна колекция и много свежа плът на места, които всеки познава, но може и да не разпознае - потъналите във вода небостъргачи на Ню Йорк, китайската стена, превзета от пустинята, шарени папагали, вместо сивкавите гълъби на Венеция.

Ураганни бури, наводнения, топене на ледниците и още куп катастрофи ще ни сполетят, ако глобалното затопляне продължи – това всъщност показва новото рекламно видео на Diesel. Но пак според него глобалното затопляне „не може да спре живота“, затова нека се облечем секси и да изглеждаме добре. Всъщност идеята си я бива, защото тези сюрреалистични картини могат скоро да ни застигнат.  Всичко това си е доста страшно и на този фон иначе готините хора, които се забавляват, изглеждат малко нелепо.

Но поука има. За да изкажат своята съпричастност от Diesel са изготвили списък от малки неща, с които всеки от нас може да помогне за предотвратяването на промените в климата. Това са съвети от рода на: ходете пеша, изключвайте електрическите уреди, изолирайте таванската стая със старите си дънки, правете секс, за да се топлите и, защо не, вземете сутрешния си душ в океана - ако е наблизо. А когато ви омръзне да гледате загорелите тела на моделите, можете да посетите StopGlobalWarming.org и да ги подкрепите виртуално.

За сравнение, Levi's избраха друга стратегия. Те бяха малко по-убедителни, защото пуснаха колекция от био памук, коноп и бамбук.

Нестандартни, крайно провокиращи, предизвикателни и предизвикващи широка полемика – това са рекламите на Diesel. Но те винаги са били силно въздействащи именно с тези си качества и може би точно тази странна концепция ще накара мен и теб да проумеем, че сме част от тази Diesel реалност и не е зле да направим нещо, за да я променим.Източник: Diesel

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (3)

20.02.2007 :: 20:41 :: от Vladi
#1
Re: Винаги готови
WOW!
22.02.2007 :: 16:43 :: от Сава Чанков
#2
Greenwash
Обичам ги тия реклами!
http://en.wikipedia.org/wiki/Greenwash
11.03.2007 :: 15:13 :: от ivan_dogramata
#3
Re: Винаги готови
MALE MAI SHTE TRQBVA DA HODIM PO PLANINITE A ???? :D
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg