Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
03.03.2007 :: партньор

Think Green

от Радмила Младенова :: Коментари (7) :: (5274 прочитания)

Мартенският брой на Списание 1 е първият "зелен" брой, подготвен от списание в България. Неговата цел е просто да започнем да мислим в зелено.

Веселин Трандов, новият главен редактор на Списание 1, извежда на челна позиция в мартенския брой зелената тема под кодовото название Think Green. Именно той преди година "с момчешка небрежност" обяви зеления лайфстайл за новата тенденция и поддържа специална рубрика.

Сега Списание 1 представя хора, които са на път да преобърнат безогледно консуматорския ред в нашето общество и да акушират появата на ново съзнание. Самосъзнанието на природния човек, който носи рецептата за промяна.

Магдалена Малеева разказва как една контузия по време на спортната й кариера провокира собствената й трансформация, след което започва да гледа на света по друг начин. И за новата посока, която поема в живота си. За каузата на каузите.

Веселин Трандов прави обзор на човешкото развитие през последните 4 милиона години - от хилядите космати същества, разпръснати тук и там по земното кълбо, до настоящите 8 милиарда, които с делата си не вещаят никак розово бъдеще... И заключава, че единственият изход е да започнем да действаме сега.

В броя силно отекват действията на най-важния - петият елемент, или зелените човечета, които се грижат за планетата ни, без това да им пречи във всекидневието. Списанието представя Петьо Банчев, Леонардо ДиКаприо, Ирина Каракехайова, Дарил Хана, Деси Дамянова, Том Йорк, Магдалена Ран, Принц Чарлс, Босилена Мелтева, Моби, Вилем Александер ван Ее.

Има и нещо за Дейвис Гугенхайм - режисьорът на "Неудобна истина", който току що спечели "Оскар" за пълнометражен документален филм.

Екипът на Горичка стои зад съпътстващия списанието "Зелен жокер", който, както сами ще се уверите,  "ще те накара много внимателно да преразгледаш взаимоотношенията си с кранчето на водата, играчките на децата ти, етикетите на хранителните продукти, кофата за боклук, зарядното на телефона, крушките, градския транспорт, найлоновите пликчета, пералнята, салфетките, и какво ли не още".

Според Списание 1, "Всички сме от бандата на зелените човечета, просто на всеки му трябва малко време да го осъзнае".Източник: Eдно

CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (7)

04.03.2007 :: 09:33 :: от Марина Недева
#1
Re: Think Green
Още не се продава този брой в центъра на София. Все още имат само броя за февруари.
05.03.2007 :: 09:54 :: от millita
#2
Re: Think Green
Е...те почти никога не го пускат на 1ви...но за сметка на това имаме свеж повод за радост...НОВ ГЛАВЕН!!!!!!!!!!!!!!!!...Господ е българин...
05.03.2007 :: 11:46 :: от mebbeth
#3
Re: Think Green
Да. На мен вчера една вестникарка почти ми се скара, че не било излязло, щяло да се продава уж от днес...
15.03.2007 :: 22:57 :: от voyage
#4
Re: Think Green
ami veche predpolagam che ste si go namerili,spisanieto naistina e mn dobro,a kolkoto do zeleniqt joker dnes shtom go vzeh ne mojah da se otlepq ot nego...mn e dobyr
16.03.2007 :: 12:48 :: от rubens
#5
Re: Think Green
taka e naistina!
21.03.2007 :: 15:22 :: от xbizzit
#6
Re: Think Green
Аз го намерих и с удоволствие ще го прочета. Очарован съм от подходящия начин по които са формени статиите в средната част от рециклирана хартия. Доста добре изпипано като цяло. А и корицата не е никак зле. (Ах, тези зелени очи...:) Въобще мисля че идеята е представена добре и единствено по този начин, чрез подходящ графичен дизайн и въобще като цяло подходящо художествено оформление, могат да бъдат представени и пропагандирани идеи, които смятам всеки трябва да възприеме и размисли. На мен наистина ми харесва. Следвам екология и съм забелязал, че повечето неща засягащи подобни теми, особено в нашия печат, са меко казано скучноватички. Но списание 1 обаче се е справило блестящо. Евала!...:)
25.03.2007 :: 18:45 :: от green_guy
#7
Re: Think Green
На мен пък все ми казват, че "такова списание не получаваме!".
Иначе си взех зеления жокер в PDF формат и е наистина добро четиво.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg