Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
08.09.2006

Хартия за многократна употреба от Xerox

от Росен Росенов :: Коментари (1) :: (5787 прочитания)

Ново изобретение: след като се отпечата изображението стои на хартията само 16 часа и след това изчезва, така че страницата е отново бяла и може да се използва повторно.
Лаборантите на Xerox явно са наясно с това как и от какво се прави хартия до толкова, че са се хванали да измислят нещо по въпроса. В свят на изчерпаеми ресурси, първото нещо, което им е дошло на ум е концепта за многократна употреба. И тогава на някого му е просветнало: какво по-елементарно от това да използваш хартията по много пъти? Друг негов колега седнал и изчислил, че 16 часа е максималния работен ден (явно лаборантите нямат много свободно време). Ако след 16 часа страницата е отново бяла, на следващия работен ден секретарките отново ще могат да заредят принтерите, факсовете и копирните машине и така да бъдат от полза на човечеството.

После нещата станали по-сложни, но лаборантите не се отказали. Разбрали, че ще е по-лесно вместо специално мастило да изобретят хай-тек хартия. Тази хартия ще има фотохроматична съставка, която променя цветното си състояние под ултравиолетова светлина. И така, ще се печата чрез осветяване на хартията и само след няколко часа фотохроматичната съставка ще възвърне нормалното си състояние и страницата ще е отново бяла.

В Горичка нямаме търпение да видим това изобретение на масовия пазар и нека след време с носталгия да си спомняме колко много дървета са се изсичали, само и само секретарките да могат да разпечатват и-мейлите за да ги четат шефовете.

Източник: PC Pro

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

09.04.2008 :: 19:20 :: от earth's friend
#1
Re: Хартия за многократна употреба от Xerox
Много хубава идея.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg