Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
22.04.2007

Земя

от gorichka.bg :: Коментари (0) :: (4011 прочитания)

От 1970 г. насам си заделяме 22 април, за да обърнем повече внимание на Земята. Ето по-интересното, което се случва край теб, около Деня на земята.
Но първо, нали знаеш, че днес е вторият Ден на земята тази година? И на нас ни е странно, но си имаме два земни празника - 21 март и 22 април.

На 21 март, началото на пролетта в северното полукълбо, денят и нощта са еднакво дълги навсякъде по света. В този ден слънцето залязва над Южния полюс и изгрява над Северния. Изборът на дата никак не е случаен, ами си е съобразен с природните и космични цикли.

Днешният празник, 22 април, е малко по-политизиран - започва през 1970 г. в Съединените щати като съвсем осъзнат протест срещу неприятните неща, които се случват с околната среда заради малко глупавото поведение на човека.


Но да не те занимаваме повече с история. Ето вкратце какво се случва в България покрай тези празници:


Накрая да ти напомним, че пролетното засаждане на Горичка е след две седмици! Нашите партньори за събитието - Инициативна група "Витоша", казват, че
със залесяването на12-те декара на Горичка, ще бъдат покрити, или "осиновени" всичките 37 декара сечища в местността "Момина скала". Хубава новина, не само за Деня на земята.


Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg