Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
22.05.2007

Топ 5: Кафе без пластмаса

от gorichka.bg :: Коментари (11) :: (7270 прочитания)

С топлото време идва и желанието да изпиеш едно кафе на въздух. Авторите на Горичка ти предлагат пет лесни начина да елиминираш пластмасовата чашка от „кафето в пластмасова чашка”.
Топ 5

1. Ако си планинар: Приближаваш се до заведението. Когато се опитат да ти пробутат пластмасовата чашка, откачаш метално канче от раницата. Усмихваш се: “Не мерси. Имам още два часа ходене, а по пътя няма кошче за боклук."

2. Ако си археолог: “Не мерси. Имам си.” Вадиш от раницата една очукана пластмасова чашка. “Наскоро при едни разкопки попаднах на този чудесен екземпляр. От 88-ма е. Има колекционерска стойност."

3. Ако си манекенка: "Сори, ама ръбчето ми оставя черта по червилото. Имате ли керамична без ръбче?"

4. Ако си на морето: Отиваш до заведението с компанията. Носиш в ръката си няколко пластмасови чашки, целите в пясък. “Сипете ни в тези. Някой ги беше заровил в пясъка.”

5. Ако наистина си много зелен: “Всъщност кафето, което продавате, Fair Trade ли е? Не? Не, мерси тогава.”

И още:

6. Ако си младо момиче: Приближаваш се до кафето хванала в ръка празна чинийка с чашка. Когато те поглеждат учудено, изтърсваш: ”В последния брой на Cosmopolitan пишеше, че за чашата с кафе трябва да се мисли като за продължение на ръката."

7. Ако си химик: Знаете ли, че пластмасовите чашки се правят от полистирол? Това е полимер от петролния мономер стирол. Той е твърд, но чуплив, често е лъскав и прилича на стъклото. Няма да ви се удаде да го режете с нож. Плътността му е съвсем малко по-голяма от тази на водата. При горене отделя природен газ, затова пламти буйно. Цветът на пламъка е тъмно жълт. Мирише сладникаво и остава черни сажди. Не бива да се пали, отровен е. Та затова, нямате ли керамична чаша?"

8. Ако си с очила: Изваждаш прилежно чаша от чантата.  “Алергичен съм към пластмаса и битова химия."

9. Ако си студент: "Пич, сесията наближава, а пък от тия пластмасови чашки май затъпявам."

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (11)

22.05.2007 :: 00:10 :: от Nature Keepers
#1
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
Аз имам една идея и можете да я сложите за да станат точно 10... "Ако сте гадателка: "Извинете, ама аз си гледам след като си изпия кафето и пластмасовите чаши не стават за това, затова може ли да е в керамична чаша... тъкмо ще си спестите една пластмасова чашка!""
22.05.2007 :: 10:54 :: от albena cholakova
#2
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
cool
22.05.2007 :: 13:32 :: от Сава Чанков
#3
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
Любимото ми поведение на барманите когато си поискам чая в керамична чаша как наливат горещата вода от машината в пластмасова, пресипват я в истинската и след това изхвърлят пластмасовата. Супер се кефя, нямам думи!
22.05.2007 :: 14:40 :: от Иван Димитров
#4
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
Има на какво да ги научим, Сава. Дано само в един момент започнат да ни чуват.
Това с водата в пластмасовите чашки си е някакъв гаден навик от тяхна страна.
22.05.2007 :: 18:41 :: от Kiril
#5
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
фффф.... не и ли омръзна тва кафе , незнам изобщо как може да сте толкова зависими от някакав наркотик дето има вкус да не казвам на какво ...
22.05.2007 :: 21:25 :: от Eleonora
#6
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
В кафенето близо до моята лаборатория ти дават 25 цента намаление ако си носисш твоя чаша за многократна употреба. Също така ако няма да си пиеш кафето там, използват хартиени чашки направени от 100% рециклирана хартия. Може да дадете идеиата на вашето местно кафене да дават 5-10 стотинки отстъпка (или там колкото струва чашката) ако хората си носиат тяхна чашка вместо да ползват нова пластмасова.

Re: Kiril
Не всички пием кафе всеки ден, или по няколко пъти на ден, но на някои от нас ни харесва вкуса и си обичаме кафенце от време на време.
23.05.2007 :: 09:56 :: от Pen4
#7
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса с едно захарче, моля
с барманите и барманките ша се оправим ( и усмивките могат да помогнат ), но с вендинг кафемашините ко ши прайм : ) ?
почвам да мъдря ...
26.05.2007 :: 17:39 :: от SmIlEJaNi
#8
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
хаха,това с гадателката става :)
26.05.2007 :: 17:47 :: от Nature Keepers
#9
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
Аз се сетих за продължение... "Ако сте гадателка: "Извинете, ама аз си гледам след като си изпия кафето и пластмасовите чаши не стават за това, затова може ли да е в керамична чаша... тъкмо ще си спестите една пластмасова чашка, защото усещам, че ще имате скоро финансови проблеми и е хубаво да пестите!" - радвам се, че ти хареса... :)
27.05.2007 :: 12:10 :: от Kiril
#10
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
Абе кафето е наркотик и точка, не стига чр пътува от далеч и произвежда по пътя си тонове въглерод...
27.05.2007 :: 20:04 :: от Nature Keepers
#11
Re: Топ 5: Кафе без пластмаса
Аз лично смятам, въпреки че не пия кае, че то си е за всеки, в смисъл, че едни го харесват а други не. Така или иначе, всичко е полезно в определени количества. Дори и някои наркотици са лечебни, само ако са в норма и наистина имаш заболяване. В крайна сметка майка ми пие кафе, не много, но достатъчно и сутрин аз лично виждам че докато не си изпие кафето е унила и кисела и всичко се оправя като изпие една чаша... А пък и не си прав според мен, защото ти пък сигурно имаш друг порок. Едни пият кафе, други пушат, трети пият като не видели, четвърти се дрогират, а пети просто живеят и правят това което обичат и не се поддават на пристрастието. Ето защо аз не мога да нарека кафето наркотик, защото то си зависи от човека. Ако човека няма воля да спре, когато трябва да си наложи мярка естествено, че кафето става вредно. За пример мога да ти дам... имам един френд, който преди време много се запали по диетите и се хвана всеки ден изяждаше по 13 чбълки за целия ден. Така 3 дена и накрая ги свали на 6. След 1 седмица хранене така нещо започна да му се вие свят всяка сутрин и отиде на доктор. Оказа се, че полезните и природни ябълки са му навредили, защото ги поел в прекалено големи количества. Така че всичко в нормите е полезно, прекалено малко е вредно, а пък прекалено много е и понякога смъртоносно! ;)

П.С. Извинявам се ако съм ви отегчил... :D
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg