Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
06.06.2007

Едни гърди напред

от Радмила Младенова :: Коментари (3) :: (4135 прочитания)

Или как да си измайсториш сутиен от найлонов плик и покрай това да спестиш част от пластмасовите декорации по дърветата, поляните, морските плажове и прочее.
Не знам дали си поглеждал на нещата от този ъгъл, но е факт, че найлоновата торбичка има изключителни и твърде недооценени качества. Множи се със скоростта на епидемичните вируси, често пъти животът й се измерва в секунди, вездесъща е и практически неунищожима (поне по нашите краища). Ако да кажем украсиш дървото пред къщата си с нея, можеш да си сигурен, че ще остане там да радва и внуците на твоите внуци.

И понеже носенето на зарзават или пък облицоването на кофите за боклук според мен са все употреби, които не отдават дължимото на найлоновата торбичка, ще ти предложа няколко почтителни спрямо качествата й алтернативи. С което бих искала да приканя поддръжниците на Горичка да подходят експериментаторски и да се включват с находчиви и изпитани идеи (тайната ми надежда е нещата да допрат до Музей на найлоновата торбичка).

Сутиен от найлонова торбичка

Това е перфектният атрибут или пък оригиналното допълнение към карнавалния костюм на представителите на мъжкия пол. За да се преобрази торбичката в сутиен, са ти нужни остра ножица, тиксо и подплънки. Самата найлонова торбичка трябва да е стандартен модел с двойни дръжки, от здрав найлон и по-голям размер (от тези, които ти дават, когато си купиш обувки). Още по-добре е, ако намериш торбичка с интересна щампа или райе. Едноцветните можеш да си дорисуваш сам. Проблемът при тях е, че са леко прозрачни, така че хвърли едно око в огледалото, преди да се покажеш пред хора.

Първи стъпки

За начало можеш да разгледаш снимките във фото галерията по-долу. Най-напред трябва да направиш нещо като къса тениска. Разрежи “шевовете” по двата долни ъгъла на торбичката, които образуват дъното й, за да се получат отвори за ръцете. След това провери дали спокойно прокарваш ръце и ако дупките се окажат малки, разрежи шева още в посока към дръжките.

Следващата стъпка е да се измайстори отвор за главата. Обърни торбата с дъното нагоре и направи прорез по посока на дръжките. Трябва да е достатъчно голям, за да си мушнеш безпроблемно главата. Така вече можеш да облечеш торбичката, която вероятно ще ти стои като прилепнала тениска. Внимавай да не си я нахлузиш твърде бързо и да я разкъсаш.

Ако си изпълнил първите две стъпки, ще забележиш по една найлонова дръжка под всяка от мишниците си. Прекарай ръце през тях и след това ги постави на раменете си. Ето че вече имаш и две презрамки.

Довършителни работи

Ако си следвал точно плана, около гръдния ти кош, горе-долу на нужната височина, трябва да се е образувал джоб, който можеш да изпълниш отпред с подходящ по форма пълнеж – например чифт чорапи, сгънати на топка. Остави разстояние между двете “гърди”, за да не се окажеш без цепка.

За да дооформиш и заздравиш сутиена, използвай малко тиксо. След това е добре да го нагласиш на височина – ако гърдите ти са твърде ниско, отново с малко тиксо скъсяваш презрамките и ги повдигаш. Ако са твърде високо, внимателно се опитай да придърпаш сутиена по-надолу или използвай по-тежък пълнеж. Това е!

И още нещо

Ако искаш да си малко по-шик, облепи презрамките с тиксо и се опитай да придадеш на сутиена по-истински вид. Би трябвало да можеш да го свалиш през глава, без да му разваляш формата, но ако е трудно, първо махни пълнежа за гърдите.

Вариации

Опитай да прокараш ръцете си първо през дръжките на найлоновата торбичка и след това през отворите на дъното. В този случай дръжките идват от долната страна на презрамките. Макар и на пръв поглед да не се различава, този вариант има друго разпределение на тежестта и ако горният вариант не ти подхожда на физиката, то този може да се окаже по-сполучлив.

Още идеи

След като си измайсторил сутиен, вече ще ти е много по-лесно да направиш панталони от същия десен (а те могат да варират от торбести къси панталонки до прашки) или пък потник и да си ги носиш в комплект.

Източник: BBC

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (3)

06.06.2007 :: 11:13 :: от jorji
#1
Re: Едни гърди напред
samo taq sutrin ot rabota sum subral 7-8 torbichki, idealni sa za edrogurdi momicheta,
taka che ako ima merakliika da zapovqda (((O:
08.06.2007 :: 14:31 :: от markova_z
#2
Re: Едни гърди напред
Ха-ха. Добро занимание за свободното време, сутиен от найлонова торбичка, май не се сещам за някой който ще се заеме с тази дейност, освен ако не отива на карнавал в училище :-)
10.06.2007 :: 00:23 :: от xbizzit
#3
Re: Едни гърди напред
Ами...кво да кажа освен..Куул! Веднага се захващам..Ще направя и на най добриоте си приятели и приятелки и ще ги изненадам свежо...Юбера-а-ашу-у-унг!:)))
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg