Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
22.09.2006

Лесно е: Да изваждаме зарядното от контакта

от gorichka.bg :: Коментари (4) :: (5345 прочитания)

Ако изваждаме зарядните от контакта, когато не се използват, ще спестим не само от сметката за ток, но и от сметката за СО2 на атмосферата. Какво по-лесно от това?
Зарядните устройства на мобилните телефони продължават да дърпат ток от контакта дори когато не са свързани с телефоните си. Забелязал ли си как отделят топлина така както си седят? Ако зарядното ти използва средно пет вата на час, това означава общо 40 киловат часа на година. За производсвото на толкова енергия, грубо изпращаш 42 килограма въглероден двуокис в атмосферата. Умножи това по броя на зарядните и после по броя на хората, които познаваш и които имат зарядни. Ти решаваш дали си струва и най-вероятно отдавна вече си решил. Ние вече изключихме всички зарядни. Не само на телефоните, а и на всички електронни апаратчета - модеми, wireless-и, iPod-и, лаптопи, фотоапарати.

Много добра идея е да се включат всички зарядни в разклонител с копче за изключване и вечерно време с едно натискане на копчето всичко е off.

Надяваме се в скоро време производителите на зарядни да се светнат и да ги правят така, че да не дърпат ток, като не зареждат, но засега явно пазара иска евтини зарядни, без екстри и затова се налага да се справяме с дърпане.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (4)

12.03.2007 :: 15:05 :: от ivan_dogramata
#1
Re: Лесно е: Да изваждаме зарядното от контакта
Da TOVA E MNOGO POLEZNO AMA I TOVA KOA NE PRAVIM TO KAKVO TOGAVA ???
31.07.2007 :: 10:33 :: от Denski
#2
Re: Лесно е: Да изваждаме зарядното от контакта
Забелязали ли сте как зарядните издават един много особен звук, като леко пищене? Не знам дали е само за тези на Нокиа ( аз и всички около мен ползваме тях), откак имам телефон все съм с тази марка, обаче старите ми зарядни не бяха така. Чудя се от какво се получава и дали е вредно
27.06.2008 :: 17:14 :: от earth's friend
#3
Re: Лесно е: Да изваждаме зарядното от контакта
Енергиен клас А+ пести енергия и пари и щади околната среда, тъй като използва 25% по-малко ток от обикновените модели от клас А.

05.07.2008 :: 23:18 :: от earth's friend
#4
Re: Лесно е: Да изваждаме зарядното от контакта
Има и по-евтини разклонители с копче. А също и с различен брой контакти.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg