Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
06.07.2007 :: партньор

Афиш

от Радмила Младенова :: Коментари (2) :: (3372 прочитания)

Утре монументалният концерт “Жива земя” ще събере над 100 от най-добрите световни музиканти в името на зелената кауза. Какво включва програмата и какво ще се случва в България?
Не знам какво ще правят утре жителите на съседните планети, но на Земята се очаква най-голямото ever музикално събитие. 24-часовият концерт "Жива земя" ще събере над 2 милиарда души за кампанията SOS (Save Our Sеlves) срещу глобалното затопляне. Кой е казал, че не можем да се забавляваме, докато търсим начини да живеем в по-голяма хармония с природата? Партито ще започне най-напред в Токио и със светлината на деня ще се пренесе в Сидни, Шанхай, Йоханесбург, Хамбург, Лондон, Ню Йорк и Рио де Жанейро.

За жалост планираният концерт в Истанбул не получи подкрепата на правителството и за нашенци ще е най-екологично да гледаме бTV на 8 юли. Може и на живо в интернет на www.LiveEarth.MSN.com.

Ето кой и къде ще свири:

Африка

къде: Люлката на човечеството, без майтап, до Йоханесбург
кой: UB40, Джос Стоун, Ангелик Киджо, Наоми Кембъл

Австралия

къде: Сидни, стадион Ози
кой: Wolfmother, Ghostwriters, Блу Кинг Браун, Миси Хигинс, Пол Кели

Америките

къде: Джайънтс стейдиъм, Ню Йорк
кой: Smashing Pumpkins, The Police, Алиша Кийс, AFI, Бон Джови, Роджър Уотърс

къде: плаж Копакабана, Рио де Жанейро
кой: Лени Кравиц, Фарел Уилямс, Мейси Грей, XUXA

Азия

къде: Токио и Киото
кой: Yellow Magic Orchestra, Майкъл Найман, Рип Слайм, Бони Пинк

къде: Ориенталската перлена кула, Шанхай
кой: 12 Girls Band, Солер, Ивон Хсуи, Сара Брайтман

Европа

къде: стадион Арена, Хамбург
кой: Крис Корнел, Snoop Dogg, Кейти Мелуа, Енрике Иглесиас, Шакира, Reamonn

къде: стадион Уембли, Лондон
кой: Beastie Boys, пикантните Ред Хот, Дженезис, които се събират специално за случая, Дюран Дюран, Металика и ... нейно величество Мадона! Няма какво повече да се добави.

Малко цитати от музикантите:


Ларс Улрих: “Искам решение тук и сега! Искам законодатели и закони, които налагат промяна. Нищо друго няма да направи света сигурен за синовете ми.”

Фред Машерино от Taking Back Sunday: “Не се случва всеки ден хора от 7 континента да се съберат за едно събитие. Мисля, че това показва пред колко сериозен проблем сме изправени.”

Майк Шинода от Линкин Парк: “Кризата в климата може да се окаже един от дефиниращите въпроси на нашето време.”

България

Освен че ще можем да гледаме концерта в съкратен вариант на 8 юли по bTV, ето още нещо, което ни се стори интересно:

"Глобалното затопляне е едно от първите големи изпитания, пред които се изправя човечеството през 21-ви век. Хората по света вече изпитват негативните последици от промените на климата и дори ние българите, без да имаме полярни ледници, които да се топят пред очите ни, усещаме как времето и годишните сезони се променят необратимо.

За да отговори на нуждата от визуален дебат по темата, най-новото арт пространство в София – AiR.Space – представя на 07.07.0 изложба с макети и колажи от скулптурната серия “Парникови газове” на Петко Дурмана. Избраната дата съвпада с началото на многогодишната световна кампания SOS Live Earth, която цели да подтикне индивиди, корпорации и правителства да предприемат мерки за преодоляване на глобалното затопляне.

Арт пространството ще бъде отворено от 11:00 до полунощ на 07.07.07, като посетителите на изложбата ще могат да гледат преки излъчвания от Интернет на Live Earth.

Между включванията от различните концерти, YvesO ще представи селекция от български и международни късометражни филми на екологичнa тематика."

Повече информация на mdorovska@i-space.org.

CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (2)

07.07.2007 :: 21:53 :: от gerimira
#1
Re:браво
Ето че има някаква светлина в тунела, радвам се че все повече хора вече мислят за този проблем и колко сериозен е той. Повечето хора не са и чували колко страшен е проблема с глобалното затопляне, дано тези концерти да променят това.
08.07.2007 :: 10:49 :: от Марина Недева
#2
Re: Афиш
По Би Ти Ви концерта е от 10:30 тази вечер, ако се чудите.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg