Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
26.07.2007

Зрънчо

от Мила Галева :: Коментари (5) :: (6966 прочитания)

Играчките от екологично чиста царевица скоро ще изместят PVC-то. Или поне така ни се иска.
Мила Галева е представител на HappyMais®  за България.  

Преди време мой познат започна да произвежда детски играчки. Учудих се, защото винаги се е занимавал с екология, а сега навлизаше в съвсем нова сфера. Оказа се, че му било омръзнало да купува пластмасови и синтетични играчки, а играчките и екологията били взаимно свързани. После ми изпрати мостра, за да видя за какво става дума и да тествам играчката, защото попадам във възрастовата група, за която е предназначена - над 3 и до... 99 години, та и нагоре. Трябва да си призная, че с една приятелка доста се позабавлявахме една вечер у дома и за няколко часа си припомнихме детството.

A играчката е много по-различна от познатите у нас, защото:


HappyMais® определено е оригинална. Тя е съчетание между конструктор, пластелин и мозайка... и може да се ползва дори като пастели или водни боички за рисуване. Всичко зависи от степента на навлажняване на модулите. Нишестето в играчката действа като естествено лепило. С нея могат да се подреждат мозайки и да се правят фигури, и така е възможно максимално да се прояви въображение. Едновременно с това се научават и основните правила в екологията и биологичното разграждане на материалите.

Играчката съдържа пластични модули оцветени в повече от 10 цвята, като за целта са използвани напълно безвредни и нетоксични сладкарски бои, които лесно се отмиват от ръцете.

Веднъж навлажнени парченцата се прилепват едно към друго или към друга суха повърхност използвана като подложка, върху която да се изгражда композицията. Такава подложка може да бъде не само предлаганата от същия материал като парченцата, но и стъкло, дърво, картон или хартия. Използвайки подложка, могат да се създават разнообразни триизмерни модели, а за допълнителни идеи могат да се ползват и албумите с примери на мозайки и дори картинките върху кутиите с играчката. Може да се направи и коледна украса за елхата, или украса по друг повод. Притискайки късчетата върху сухото стъкло на прозореца например, може да се направи декорация, а ако за основа се изполват тънки сухи клонки от храст или дърво може да се създадат миниатюрни дръвчета или... цяла гора.

HappyMais® е етична играчка, защото за всяка една продадена опаковка, производителят прави дарение на природозащитна фондация, занимаваща се с опазване на тропически гори. В зависимост от размера на опаковката, от 10 до 250 кв.м. биват защитени.

Играчката е изключително подходяща за творческо обучение, при организиране на детски празненства или просто за забавление у дома, и паралелно възпитаване на отношение към преработката на отпадъци и опазването на околната среда.

Повече информация от mila.galeva@gmail.com.


Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (5)

26.07.2007 :: 09:45 :: от karamela_4
#1
Re: Зрънчо
А в България от къде мога да я закупя?
26.07.2007 :: 16:03 :: от jmryts
#2
Жестоко!
Боже, дано все повече продукти станат такива!
26.07.2007 :: 20:20 :: от Василена
#3
Re: Зрънчо
Фантастично!
31.07.2007 :: 14:06 :: от Denski
#4
Re: Зрънчо
Супер! При толкова много племенници, за които трябва да се купуват подаръци точно това ми трябваше !
08.09.2007 :: 16:41 :: от Danito_
#5
Re: Зрънчо
Това е много добър заместител на опсаните играчки с всякакви опасни съставки
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg