Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
27.09.2006

Екопод - домашна рециклираща система

от Босилена Мелтева :: Коментари (2) :: (4541 прочитания)

От хай-тек лабораториите на BMW излиза първият дизайнерски домашен уред за разделно изхвърляне на боклук. Така че, готви се, от другата година ще рециклираш със стил.
Всеки път като видя цветните кофи за разделно изхвърляне на отпадъци на някое ново място из софийските квартали, изпадам в тих възторг. Чакам с нетърпение момента, в който и нашата софийска улица ще я огреят подобни контейнери. Оказа се обаче, че скоро ще можеш да имаш много удобен вариант в собствената си къща.

Серията Екопод (буквално значи екологична шушулка) е домашна рециклираща система, създадена в партньорство с не кой да е, а BMW DesignWorksUSA и с идеята да промени начина, по който хората си изнасят боклука. Уредът съдържа компактор (пресираща машина), който пресира и съхранява пластмасови шишета и алуминиевите кутийки като ти дава лесен и ефикасен начин да участваш в тяхното рециклиране.
Хвърляш си употребената и вече ненужна бутилка в отвора на Екопода, натискаш педала и се наслаждаваш на победоносния звук от пресоването й. Смачканото шише пада във вътрешна кофа, която може да се махне и така съдържанието й е готово за изкупуване или разделно изхвърляне.

Всеки Екопод има място да складира около 50 пресовани бутилки, а горното му отделение има и допълнително място за стъклени шишета, вестници и други материали, които могат да бъдат рециклирани. Въобще, всичко се съхранява чисто, разделно и готово да бъде предадено към следващия етап по веригата за рециклиране.

Питаш се дали още една машина в кухнята не е излишна? Ние смятаме, че всяко нещо, което улеснява обикновения човек да бъде зелен в ежедневието, определено си струва. Екопод ще е по магазините в Щатите преди коледните празници, така че има начин да зарадваш близките си с един такъв полезен подарък.

Докато стигне до българските магазини, не ни остава друго освен да пием вода от чешмата и да не ползваме пластмасови бутилки.

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (2)

12.03.2007 :: 15:28 :: от ivan_dogramata
#1
Re: Екопод - домашна рециклираща система
Tova shte 4akam sas udovolstvie mnogo e qko samo da izleeze na pazara MalEeEeEE !!! ...
31.07.2007 :: 14:03 :: от Denski
#2
Re: Екопод - домашна рециклираща система
Уффф, кога ще почнат да го внасят това, в мазето вече няма място от пластмасови бутилки, а до най-близката кофа за пластмаса ги извозваме с кола :(

Чудя се колко ли ще струва...
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg