Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
26.07.2007

Единайстият час

от gorichka.bg :: Коментари (18) :: (7961 прочитания)

Филмът на Леонардо ди Каприо "Единайстият час", който документира състоянието на планетата и предлага визия за бъдещето, ще тръгне по екраните в Съединените щати още в края на август. Сега ти предлагаме трейлъра.
По думите на самия Леонардо ди Каприо филмът е за зелените решения, които трябва да започнем да внедряваме в ежедневието си преди часовникът да е ударил полунощ. Във филма участват зелени мислители като Стивън Хокинг, Дейвид Сузуки, Уангари Матай и Михаил Горбачов. Те представят проблемите на земята - обезлесяването, изчезването на видовете, замърсяването на океаните, глобалното затопляне, но без да плашат. Филмът зарежда с ентусиазъм за чудесните неща, които предстои да направим, за да тръгнем по пътя на устойчивото развитие.

Повече на сайта на "Единайстият час". А трейлърът можеш да гледаш и тук.

 

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (18)

26.07.2007 :: 01:22 :: от danse_macabre
#1
Re: Единайстият час
Не знам за вас, но аз възлагам големи надежди на този филм. Самият факт, че е на Леонардо ди Каприо трябва да подтикне много хора, особено млади, да го гледат и да се вслушат в посланията му. Общо взето очаквам по-голям интерес от този към "Неудобната истина".
26.07.2007 :: 02:45 :: от ohhla
#2
Re: Единайстият час
Да. Въпреки че Ал Гор е достатъчно влиятелна и известна личност, може би Леонардо до Каприо ще има по голям успех в убеждаването на хората относно проблемите на планетата. Или поне в България. Очаквам също с голямо нетърпение да видя филма.
26.07.2007 :: 08:39 :: от Vladi
#3
Re: Единайстият час
Съгласна съм, Леонардо ди Каприо със сигурност ще прикове погледите. Тамън да научат младите кои са Стивън Хокинг и Михаил Горбачов :)
26.07.2007 :: 08:44 :: от Vladi
#4
Re: Единайстият час
Страхотен е клипа, дано по-скоро да дойде филма в България.
26.07.2007 :: 09:32 :: от Марина Недева
#5
Re: Единайстият час
Живо ме интересува има ли шанс този филм да дойде в България още тази година и то да бъде по всички кина, или ще стане като с Неудобната истина и ще го гледаме на някакви специализирани прожекции. Не че ще седя и ще ги чакам разпространителите, сигурно много скоро ще може да се свали от интернет филма.
26.07.2007 :: 09:41 :: от karamela_4
#6
Re: Единайстият час
И аз нямам търпение да го гледам този филм,но и аз силно се надявам да го прожектират по повечето кина,а не само на специализирани прожекции.Трябва да се обръща повече внимание на такива филми!Нали ди Каприо го е правил,какво още искат разпространителите?
26.07.2007 :: 10:20 :: от Dessie
#7
Re: Единайстият час
Много е хубаво, че се появяват все повече такива филми. Наистина младото поколение трябава да бъде привлечено към идеята и да се работи именно в тази посока, защото децата (нашите най-добри учители) могат да направят истинската промяна и да накарат родителите си да се замислят.
Единственото нещо, което ме притеснява е, че в България изобщо не виждам да се прави нещо наистина ефективно по въпроса, въпреки факта, че страната ни е в пламъци...
26.07.2007 :: 16:53 :: от stefka grigorova
#8
Re: Единайстият час
Раддвам се,че може и в България да се гледат тези филми,та дори и със закъснение.Но аз си мисля,че много малко хора знаят за сайта на Горичка и може чрез него да научават повече неща свързани със зелената вълна.Ето защо е необходимо чрез телевизията да се рекламират всички идеи и направени неща относно зелената вълна,така че тя да набира все по-голяма мощ ,да залее цяла България, както се получи със спасяванета на медицинските сестри.Защото политиците докато не ги притиснем те няма нищо да направят,защото си мислят,че са богоизбрани и на тях нищо няма да им се случи!
26.07.2007 :: 17:29 :: от Eleonora
#9
Re: Единайстият час
Предполагам като се случи с филми като "Fahrenheit 911", "Who kill the electric car?", "Sicko", "The Inconvenient Truth", и други от сорта и този филм ще го има само по определени кина в САЩ, които обикновенно показват независими или да кажем неудобни филми :). А те така или иначе се посещават предимно от хора които ги знаят тези проблеми. Казвам го понеже, реклама на филма за сега съм видяла в едно от тези кина а не в тези кото пускат големите холивудски продукции. Тъжно наистина. Тези филми е по-вайно да ги види по широка публика, не само хора които така или иначе се интересуват и се опитват да направят нещо.
26.07.2007 :: 21:56 :: от ohhla
#10
Re: Единайстият час
Надявам се все пак че това че е с Леонардо Ди Каприо ще накара собствениците на кина да го пускат по често и в приемливо време за да припечелят някои лев повече.
27.07.2007 :: 10:11 :: от cedar3
#11
критика
Смятам, че филмът на Ал Гор беше ужасен, без да съм против идеите да се действа разбира се, но пропагандата и приповдигнатия тон дразнеха много, а и всичко беше обобщително.

Далеч по-полезен ще бъде филм с идеи, какво да се прави. Не как да променим огромните компании, защото на тях не можем да им повлияем ей така, а нещо по-реалистично.

Всъщност повечето факти си ги знаехме.

Оттук нататък не е въпрос той да ни убеждава в нещо очевидно (типично в американски стил да съобщава азбучни истини), а да предложи реални решения и той самият да каже резултатите от работата си дотук.

Така че ще се радвам, ако филмът на Леонардо е по-информативен и успее да промени мисленето на хората.

Лошото на такива филми е, че се правят от хора, които са много далече от нас и по-трудно се усеща пряката връзка това, което става тук.

Затова не може да разчитаме нито на Гор, нито на Леонардо, а смятам, че дори трябва да ги надминем в действията си и резултатите си.
27.07.2007 :: 10:20 :: от cedar3
#12
P.S.
Ако беше казал как е залесил голяма площ например и как това е имало хубав ефект върху околкната среда и хората, щеше да даде повече кураж и желание на всички да действат.

Приказки от сорта, хайде, всичко зависи от нас, нямат значение.

Всеки би погледнал първо действията и резултатите на другия, само те биха ни научили на нещо.
27.07.2007 :: 11:25 :: от woods
#13
Re: Единайстият час
cedar3, Каквото е могъл това е направил човекът. И браво на него.
27.07.2007 :: 11:51 :: от Vladi
#14
Re: Единайстият час
Да не забравяме, че когато излезе Неудобната истина, още не се говореше толкова масово за глобалното затопляне в Америка, така че колкото и да беше досаден по американски този филм, той наистина направи много. А пък е важно американците да спрат да си карат мръсните коли!
27.07.2007 :: 19:00 :: от Dessie
#15
Re: Единайстият час
„Това, което ни докарва белите,
не е това, което не знаем,
а е това, което знаем със сигурност
и то просто не е вярно!”
Марк Твен
Бъдещите поколения със сигурност ще имат повод да се попитат -Какво са си мислели нашите родители? Защо не са се събудили и защо не са направили правилното нещо, когато са имали своя шанс? Длъжни сме да чуем този техен въпрос днес!
Тази климатична криза може да бъде решена!Ето как да започнем с няколко лесни стъпки:
Отиди на www.climatecrisis.net ;
 Можеш да намалиш своите собствени въглеродни емисии;
 Дори можеш да ги сведеш до нула!
 Купувай енергийно ефикасни електроуреди (клас А), енергоспестяващи електрически крушки и др.;
 Намалете термостата на Вашите уреди за отопление и охлаждане;
 При следващия ремонт се поинтересувай от изолации, които държат хладно през лятото и топло през зимата. Поискай сертификат за енергийна ефективност – предвидени са данъчни облекчения;
 Рециклирай!
 Ако можеш купи си хибридна кола;
 Когато можеш ходи пеш или карай колело;
 Когато можеш използвай влак и масовия транспорт;
 Кажи на родителите си да не разрушават света, в който живееш;
 Ако си родител – присъедини се към децата си, за да запазиш света, в който те ще живеят;
 Премини към възобновяеми енергийни източници;
 Обадете се на вашата електрическа компания, за да разберете дали те предлагат зелена електроенергия от възобновяеми източници;
 Ако отговорят отрицателно-попитайте ги „Защо не?” ;
 Гласувай за лидери, които се борят за разрешаването на тази криза;
 Пишете на парламента;
 Ако те не ви чуят-кандидатирайте се!
 Сади дървета...Много дървета!
 Говори в своята общност, сред колегите и приятелите си по тази тема!
 Обаждай се по радио предавания и пиши на вестници;
 Настоявай страната ти да замрази емисиите на въглероден диоксид!
 Присъедини се към международните усилия за спиране на глобалното затопляне!
 Намали нашата зависимост от вносен петрол! Помагай на фермерите да отглеждат „алкохолни” горива!
 Повиши стандартите си за икономия на гориво - изисквай по-ниски емисии от автомобилите!
 Ако вярваш в молитвите... Ако се молиш - помоли се хората да намерят силата да се променят!
 Една стара африканска поговорка казва „Когато се молиш – мърдай краката си!”
 Препоръчай на всички, които познаваш да гледат филма ”НЕУДОБНАТА ИСТИНА”;
 Научи колкото можеш повече за климатичната криза;
 Приведи знанията си в действия;
 Ние вече знаем всичко, което ни е нужно, за да се справим ефективно с проблема
РЕШЕНИЯТА СА В НАШИТЕ РЪЦЕ!!!
Ал Гор
27.07.2007 :: 19:02 :: от Dessie
#16
Re: Единайстият час
Това са посланията от края на филма и една мъдра мисъл. Дори само това да остане от филма пак е нещо, а и стряскащите факти и графики мен лично много ме впечатлиха... А иначе, най-хубавите филми, които съм гледала са американски, най-лошите - също.
28.07.2007 :: 00:51 :: от xbizzit
#17
Re: Единайстият час
Ами...ще почакаме и ще видим..Верно всеки филм на тази тематика хиперболизира или искривява точната научна истина..но може би така я прави по достъпна за хората...Защото ако филма е натъпкан само със скучновати данни, графики и диаграми..и пред камерата застане някой "забавен" побелял оплешивял дядо с очила тип "дъна на 3литрови буркани" и започне да ти разправя пламенно..да жестикулира и да фъфли, плюейки камерата...едва ли ше се трогнат доста хора...Това, че главното лице във филма е Леонардо...(макар че той нещо ме дразни още от "Титаник"..не знам, може би завист...шото всичките ми съученички бяха луди по него:) смятам ше популяризира повече идеята...Сигурен съм, че пак ще има известни неточности..но все пак филма е американски...простено им е...Пък и да не е, ние не сме направили нищо по-по добро, че да ги съдим:)...
28.07.2007 :: 23:08 :: от Ivan
#18
Единайстият час
Iskam da jiveq v edna 4ista i spokojna zemq
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg