Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
05.09.2007

ООН на живо

от Радмила Младенова :: Коментари (1) :: (3092 прочитания)

Ако имаш въпроси относно промените в климата, можеш да се включиш онлайн още днес в конференцията на ООН и гражданския сектор. А можеш и само да погледаш как протичат дискусиите.
От днес до петък, 7 септември, ще се проведе 60-та годишна конференция на Департамента за публична информация на Обединените нации и неправителствени организации. Очаква се да присъстват над 2000 представители на гражданския сектор от 80 страни, които ще участват в кръгли маси, панели и работни срещи. По време на тридневното събитие ще се направи преглед на научните изследвания за промените в климата, включително отражението им върху туземните народи, водната сигурност, култивирането на земята и енергийната политика.

Конференцията има за цел да подпомогне разработването на индивидуални планове за действие за справяне със заплахата от промените в климата, както и да вдъхнови участниците да се включат за ограничаването – а в някои случаи – и за обръщане на посоката на въздействие на последиците от екологичната криза.
Сайтът на конференцията е изработен специално, за да създаде глобален форум за обмен на възможно най-широк кръг от мнения и практики. На сайта ще се качат записи на живо от всички пленарни срещи, които ще можеш да видиш тук. Можеш да се включиш онлайн в дискусиите, като изпратиш въпросите си до лекторите чрез страницата на форума.

В рамките на конференцията ще се проведат седем кръгли маси с участието на представители на Обединените нации, правителства, гражданско общество и частния сектор. Ето и темите, които ще бъдат дискутирани от тях:


Можеш да видиш и ей това видео от форума на конференцията, но гледай да не се разплачеш.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

06.09.2007 :: 17:31 :: от Denski
#1
Re: ООН на живо
Странно, че няма коментари по тази статия. Може би защото никой не е намерил достатъчно време за да следи конференцията (признавам, че и аз съм така). Сайтът е хубав, идеята е много добра, предполагам, че след края на конференцията ще има обобщен доклад за направените изводи и мерките, които ще се вземат, него със сигурност ще го изчета :)
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg