Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
12.09.2007 :: партньор

Първи клас

от gorichka.bg :: Коментари (2) :: (7109 прочитания)

Дори да нямаш първолак у дома, сигурно около теб има братче, сестриче, братовчедче, внуче или съседче, което се готви за новата учебна година. Ето как да му помогнеш отсега да се замисля за околната среда.
Навремето, след края на лятната ваканция, разни дейни директорки на училища издаваха заповед в началото на учебната година всеки ученик да носи за вторични суровини вестници, тетрадки и всякаква ненужна хартия от вкъщи. Но тези неща тогава ставаха под строй и сигуро за това никой не обичаше да ги прави. Къде-къде по-различно стоят нещата за малките днес. Да си еко, сега е направо шик.

Екобулпак, например, стартират национална кампания „Спаси едно дърво“, по времето на която учениците ще могат да сменят старите си тетрадки за нови. Новите тетрадки са доста свежи, с илюстрации съобразени с възрастта, и с приложени инструкции за разделно събиране на отпадъците.

Ако очакванията се оправдаят и кампанията обхване 200 000 ученика от 72 общини (тези, с които Екобулпак има сключен договор за разделно събиране на отпадъците), ще бъдат раздадени половин милион нови тетрадки. От Екобулпак се надяват с настоящата кампания да съберат поне 60 тона хартия и така да спасят 1200 дървета.

Понеже новата учебна година вече тропа на вратата, ето още съвети по темата (може да си ги виждал в Зеления жокер):CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (2)

12.09.2007 :: 14:35 :: от Dessie
#1
Чудесна статия!
Изпратих я на няколко майки и татковци, които ще имат ученици, а и на други, които мисля, че ще харесат идеята. Сега е ред на учителите, които познавам, а сетих се и за един директор ...
17.09.2007 :: 17:26 :: от kalina.p
#2
Re: Първи клас
И аз изказвам изцяло положителното си мнение за статията. Наистина ние родителите сме тези, които да дадем на децата някакво екологично възпитание, а след нас - учителите. Само малко не съм съгласна с препоръката за писалката - не е за първокласник, а вече за по-горен клас. За малките трябва да измислим труга алтернатива. Защо не химикалка със сменяем пълнител или просто молив?
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg