Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
05.10.2006

Зелени герои: Ричард Брансън и топлия въздух

от Босилена Мелтева :: Коментари (0) :: (6186 прочитания)

Милионерите инвестират, за да станат милиардери. Милиардерите инвестират, за да станат..., а Ричард Брансън инвестира в природата - 3 милиарда долара за борбата с глобалното затопляне.

Британският бизнес магнат Ричард Брансън, известен с ексцентричните си начинания, обяви в края на септември, че ще инвестира около 3 милиарда долара в борбата с глобалното затопляне през следващото десетилетие.

Парите ще бъдат осигурени от приходите на транспортния и туристически бизнес на Virgin (Върджин), прочутата марка на Брансън. През следващите 10 години, той ще дарява 100% от приходите от авиокомпаниите, хотелите, влаковете, лимузините. “Хипи-предприемачът”, както го определя БиБиСи, ще инвестира внушителната сума  конкретно в усилията за откриване на възобновими и устойчиви енергийни източници, което е неразделна част от опитите “да откажем света от петрол и въглища”.

Брансън съобщи решението си на втория ден от “Глобалната инициатива на Клинтън” – годишна конференция на лидери от бизнеса, политиката и неправителствения сектор с домакин бившият президент Бил Клинтън.

Участниците в конференцията (брейнсторминг за търсене на решения на глобалните проблеми), уверяват, че ще надминат миналогодишните резултати. През 2005 г. те успяха да съберат над 2 млрд. долара в дарения. Акцент в тазгодишните дебати са усилията за справяне с бедността, с промените в климата, с религиозните и етнически конфликти.

Снимка: Clinton Global InitiativeCC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg