Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
24.10.2007

Животът срещу Кремиковци

от gorichka.bg :: Коментари (5) :: (4981 прочитания)

Това е името на фотоизложба в Софийския университет. Целта разбира се е да се замислим за емисиите, които комбинатът бълва всеки ден.
Организатори на изложбата са студентите от Университетския клуб за екология и устойчиво развитие “UNECO”. Целта е да се привлече вниманието към проблема с емисиите на комбината.

Много от индустриалните предприятия в България не спазват европейските препоръки и не оптимизират производствата си в посока на ограничаване на вредните емисии, но случаят с Кремиковци особено утежнява нещата заради това, че е разположен в най-гъсто населения район на България, където са съсредоточени над 26 % от населението на страната (около 2 млн. души).

Фотоизложбата ще се помещава в южното крило на централната сграда на СУ “Св. Климент Охридски” (бул. Цар Освободител, 15) в продължение на един месец.

В този период стартират и инициативите на студентския клуб по проект „Зелен университет”, в който ще се акцентира върху други значими теми, като ‘Възобновяеми енергийни източници’, ‘Рециклиране на отпадъците’, ‘Генно-модифицирани организми’, ‘Биоразнообразие’ и ‘НАТУРА 2000’.

Добре, че са студентите да отсрамят политиците...

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (5)

24.10.2007 :: 16:43 :: от Nikoleta
#1
Re: Животът срещу Кремиковци
Радвам се за това,че има млади хора,които се опитват да отворят очите на такива които виждат,но не осъзнават какво виждат.Дано тази фотоизложба бъде посетена от мн.хора.Жалко,че не съм в София за да я посетя и аз.Яд ме е,че на адски малко хора им пука за това каква е екологичната обстановка в страната,а тя не е никак" розова":(
27.10.2007 :: 13:54 :: от pg_88
#2
Re: Животът срещу Кремиковци
Адмирирам тази инициатива и ще посетя изложбата, за да видя какво правят колегите :)
http://pg88.act4trees.com/
27.10.2007 :: 22:29 :: от gerimira
#3
Re: Животът срещу Кремиковци
Дано да успеят да привлечат внимание, че незнам кой е този на който му е хрумнало да построи такьв завод близо до София, и толкова години да бълва отрови .Някои хора да се пълнят с пари , и кво им дреме нека се тровят другите.......абе нямам думи
29.10.2007 :: 01:14 :: от xbizzit
#4
Re: Животът срещу Кремиковци
преди няколко дни бях на тази изложба. Е не беше нещо голямо, но все пак..само заради идеята, подкрепям това което са се опитали да направят инициаторите. най-важното беше че имаше доста информация, документи, съдебни решения и т.н... Имаше и книга за мнения..Ще се радвам всеки да я поразгледа..И най-вече да се позачете поне малко..Да разгледа цветните диаграми т.н.. Лично аз мисля, че скоро 'Кремикровци" ще бъде затворен..Просто е немислимо такава грозна отломка от соц-а да продължава да съществува и да бълва парах и отрови всеки ден..не виждам смисъла... А доколкото съм запознат и от хора работещи в този район, предприятието работи почти на загуба...
01.11.2007 :: 18:41 :: от AdvIKAR
#5
Re: Животът срещу Кремиковци
Работя в LUKOIL там пък ако знаете какво е... :(
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg