Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
09.11.2007

Следизборно почистване

от gorichka.bg :: Коментари (5) :: (4574 прочитания)

Тази неделя можеш да се включиш в акция за почистване и рециклиране на агитационните материали останали след предизборната кампания в София.
"Младите зелени" организират кампания за почистване на агитационните материали, които по време на предизборната кампания бяха разпространявани и разлепяни в София. На много места в столицата, особено в жилищните комплекси и периферията на града, има доста нарушения при поставяне на плакати.

Съгласно разпоредбите и изискванията на чл.65, ал.7 от Закона за местните избори "Партиите, коалициите и инициативните комитети в срок от три дни след датата на произвеждане на изборите премахват поставените от тях материали". Очевидно е, че участниците в изборите не спазиха предвидените срокове и сега може да следва само едно - да бъдат санкционирани и принудени да почистят.

"Младите зелени" ще дадат тон в неделя като отстранят и предадат свалените плакати за рециклиране.

"Младите зелени" ни казаха също, че ще настояват при следващите избори Столична община не само да регламентира местата за поставяне на агитационни материали, но и строго да следи и наказва нарушителите. „Младите зелени” призовават представителите на политическите партии и коалиции да не изразходват неоправдано големи количества хартия.

„Младите зелени” са младежката структура на „Зелена партия” и са членове на Федерацията на младите европейски зелени, Глобалните млади зелени и Източноевропейската мрежа за развитие и сътрудничество.

Включете се в акцията в неделя, 11 ноември. Срещата е в 14:00 ч. на площад „Славейков” при фонтана. За повече информация: Оги Ковачев 0898 823 316.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (5)

09.11.2007 :: 22:10 :: от Емил Данчев
#1
Re: Следизборно почистване
Забелязахте ли, че в София, колкото по-малък рейтинг имаха кандидатите, толкова повече плакати лепяха.
Първите двама, Бойко Борисов и Мартин Заимов като че ли минаха без плакати.
Изводът е, че така или иначе избори с плакати не се печелят, по-добре да не правим София на задник, с преработените трупове на няколко декара китни горички.
10.11.2007 :: 14:46 :: от Руси Ивайлов
#2
Re: Следизборно почистване
А защо не се организира такова почистване и в другите градове? Не само в софия има хиляди плакати!
10.11.2007 :: 22:19 :: от gerimira
#3
Re: Следизборно почистване
ненужно се изразходват тонове хартия за тези избори
13.11.2007 :: 23:11 :: от mitar
#4
Re: Следизборно почистване
А какво ще кажете ако някоя партия по грешка или случайност се сети преди избори да посади (пред камерите) толкова фиданки, колкото е бастисала за агитация. Мисля, че ще им се отрази добре и на талиите и на резултата от изборите.
22.12.2007 :: 20:53 :: от inetbglive
#5
Заимов
Той мина с реклама по ТВ,а батБОЙКО го знае всеки
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg