Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
21.11.2007 :: партньор

Гражданска позиция

от dnevnik.bg :: Коментари (2) :: (3564 прочитания)

Нова интернет страница дава възможност на гражданите и бизнеса на ЕС да участват в изготвянето на позицията на блока за политиката за климатичните промени.
Текстът е публикуван в "Зелен фокус" на "Дневник".

В сайта ще се обсъжда наследникът на Протокола от Киото, а изказаните мнения ще участват във формирането на нова екологична политика. Инициативата, наречена "Пътят към Копенхаген 2009", стартира на 6 ноември преди конференцията на ООН за климатичните промени в Бали, която ще се проведе между 3 и 14 декември.

Интернет страницата съдържа проект на комюнике, което дава насоки на европейските лидери за срещата в Бали, а всеки посетител на сайта може да го промени. Финалната версия на документа ще бъде разпространена до европейските преговарящи на конференцията.

Един от основателите на проекта, заместник председателя на Европейската комисия Маргот Валстрьом, смята, че дискусията за климатичните промени трябва да излезе от "малкия елит политици, бизнесмени и експерти". "Сайтът дава възможност на много хора да изразят своето мнение, независимо от ролята си", добави тя.

Освен това сайтът ще е и трибуна за големите корпорации да изразят своите виждания, за да не се чувстват изключени от политическия дебат, смятат организаторите на инициативата.

CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (2)

23.11.2007 :: 20:33 :: от Сава Чанков
#1
Re: Гражданска позиция
А кой е този сайт???
23.11.2007 :: 23:43 :: от gorichka
#2
Re: Гражданска позиция
Сава, кликни на "Пътят към Копенхаген 2009" и ще го видиш :)
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg