Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
10.12.2007

Зимно меню

от Петя Апостолова :: Коментари (14) :: (6859 прочитания)

Зимата е предизвикателство дори за най-издръжливите. Как да я посрещнем и изпратим здрави?
Няма съмнение, че зимата е тeжка за организма. Само в този сезон тялото ни се изправя пред подобна атака от вируси и инфекции; студеният въздух допълнително допринася за всевъзможни болежки; прекомерното ядене и пиене - често на неподходяща храна и напитки, и липсата на слънчева светлина и движение ни товарят допълнително.

Зимата е предизвикателство дори за най-издръжливите. Нищо чудно, че толкова много хора или се разболяват, или се чувстват неразположени по това време на годината. Въпреки това има няколко неща, които могат да ни помогнат като ни направят по-издръжливи на инфекции през зимните месеци.Източник: Natural & Organic

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (14)

10.12.2007 :: 17:27 :: от krem
#1
Re: Зимно меню
повечето съвети са добри, но определено съм скептична към използването на мултивитамини и други изкуствени добавки. Предпочитам да се тъпча с ябълки и портокали.
10.12.2007 :: 23:00 :: от Иван В. Станков
#2
Re: Зимно меню
Към крем. Синтетичните форми на витамините са по-полезни и се усвояват по-добре от тялото.

Пък и само витамини от Бкомплекс и фолиева киселина са синтетични. Има фирми, които няма да изтъкна, които произвеждат натурални витамини. АЗ ползвам тях.
11.12.2007 :: 10:56 :: от krem
#3
Re: Зимно меню
Сподели моля ти се кои са тези фирми. Тук си обменяме доста информация за по-добрите продукти.

Аз продължавам да съм скептична, но когато съм болна и аз пия витамини.
Мисля, че здрав човек има нужда просто от повече плодове и зеленчуци. То и за болните е така, но имайки предвид мръсния въздух и градската среда вече е спорно дали това е достатъчно.

Но като цяло съм против всичко изкуствено и никой не може да ме убеди че едно хапче е по добре от килограм плодове. Ако беше така щяхме и за хората да произвеждаме гранули като за кучетата, с "оптимална доза витамини протеини и мазнини" и ще забравим и за диетите. Да ама не.
А тия с рекламите на храните за животни са просто за съд за тормоз на животните, задето убеждават собствениците им, че тези изкуствени гадости са по-добрата храна.
11.12.2007 :: 14:27 :: от nedij
#4
Re: Зимно меню - "При нас е весело!"
Чудесен съветник за зминото меню, а се предполага и за лятното, пролетното и есенното или и за всекидневното!:)
И не забравяйте да се усмихвате и радвате на живота със всичките му дребни, по-дребни и най-дребни детайли! Силно се съмнявам че ако се преуморявате от работа, събуждате се недоволни от сън, през целия ден сте намръщени и не се усмихвате често или пък не се смеете и смятате, че шегите на колегите или приятелите Ви са идиотски или детски, то колкото и страхотно здравословно да се храните било по метода на дъгата или по арабската система или някоя друга хранителна диета/режим ще се чувствате щастливи!
А болестите не са ли намека на тялото Ви, че нещата не са наред и че организма освен телесна част има и духовна такава, и то тя е доста по-важна май от другата - примери безброй.
И така редом с плодовете, зеленчуците, витамините и пр. и пр. се усмихвайте, колкото можете и като бройка и като ширина, и се смейте и се шегувайте, ако трябва в началото по рецепта - преди и след ядене по два пъти докато стане неконтролируемо и неудържимо.
Това е моето зимно меню, а може и лятно, и пролетно, и есенно!
:)
11.12.2007 :: 20:22 :: от Иван В. Станков
#5
Re: Зимно меню
krem, става въпрос за фирмата NOWFoods, която има представителство в България. Това е може би единствената фирма-производител в САЩ на само ОРГАНИЧНИ храни, витамини, спортни добавки.

Официалният сайт е http://www.nowfoods.com
БГ сайт : http://www.nowbg.com като не зялата гама продукти е внесена, но по важните продукти като например витамините, да.

Аз съм ученик в гимназия и ползвам само техните продукти откакто разбрах, че се внасят. Отзвуците в чужди форуми са, че това е No. 1 в света. А и по мои наблюдения това е вярно.

Аз ползвам цялата витаминова гама предложена в сайта плюс лецитин (много ми помага - имам супер памет)... Това е от мен - надявам се да съм Ви помогнал :).
12.12.2007 :: 19:52 :: от Ins
#6
Re: Зимно меню
Полезна статия, наистина ! Напълно съм съгласна с мнението на nedij , тъй като по-важното е да се влага някакъв смисъл в това , което правиш - особено в храненето ;) затова, освен да се яде полезна храна и да се подбира по-здравословна такава, е хубаво и да се подбират и мислите, с които си пълним главата всеки един момент, особено докато ядем ;)
един друг съвет - пийте билкови чайове всеки ден, а не само по един на седмица или нещо от сорта.и билките да не са пакетирани като чай,ами да са насипно - така е по-добе според мен, защото освен, че можеш да си правиш всякакви смеси, ти излиза и по-евтино (Билковата на Лъвов е съпер;) ). Чудесен начин да си набавиш нужните витамини за зимата, а и въобще, както и да приемаш повече течности (вместо кафе, примерно).
снежно-слънчева и весела зима на всички! :)))))))))))))))))
20.12.2007 :: 19:14 :: от woods
#7
Re: Зимно меню
Много е био да се взимат витамини на хапчета, да. *no comment*
20.12.2007 :: 19:21 :: от woods
#8
Re: Зимно меню
krem, И да споделя и не, нищо натурално няма в приемането на "натурални" витамини, това са bullshits. Единствено като естествена храна трябва да се приемат витамините.
20.12.2007 :: 19:25 :: от woods
#9
Re: Зимно меню
И като е болен човек пак не му трябват витамини. Нито лекарства, нито каквото и да било. Един чай помага да свалиш температурата, но дори и без него може. Аз съм взимал хапчета само при екстремни състояния като 39 градуса температура, въпреки че и това е спорно дали е редно да се прави. При всички случаи всяка химическа намеса в болестта само влошава нещата. Това за температурата съм го правил само от страх да не стане по-висока, за побеждаване на конкретния симптом, който може да е опасен, но да се тъпчеш с химия (дори и витамини) за да осдравееш по-бързо е абсурдно. В крайна сметка така или иначе ще оздравееш, какво мислиш че ще ти стане ако просто изчакаш да ти мине?
20.12.2007 :: 19:28 :: от woods
#10
Re: Зимно меню
#4, А ти що не отидеш да се молиш на господ, вместо да пишеш по форумите?
10.01.2008 :: 10:03 :: от krem
#11
Re: Зимно меню
woods съгласна съм с теб, аз също съм против всичко изкуствено. Също съм съгласна и за лекуването на болестите без лекарства. Правила съм го. Но не и в София, защото откакто живея тук имам чувството, че самият мръсен въздух ме разболява и много трудно се лекувам. Всъщност сигурна съм.
Още навремето бях прочела в една книга, че за лекуването на всяка болест е необходимо само чист въздух, слънце, плодове и много сън. Трудно постижимо с нашият "модерен" градски живот :(
10.01.2008 :: 10:08 :: от krem
#12
Re: Зимно меню
И за още нещо се сещам сега - защо навсякъде продължава да се препоръчва яденето на много риба като полезно, при положение, че в следствие на замърсяването яденето на риба води до натрупване на тежки метали в организма, най-вече живак. Затова и на бременните не се препоръчва да ядат риба (тук в България естествено нищо не се говори по този въпрос!!!)
12.01.2008 :: 01:56 :: от boryana
#13
Re: Зимно меню
Въздухът в София е замърсен 4пъти над нормата:( Ужас!!! Дано поне спрат Кремиковци, макар че за мен това си е мираж само
18.01.2008 :: 15:59 :: от woods
#14
Re: Зимно меню
В живота в София няма нищо модерно. Кремиковци ви е най-малкият проблем, днес подписват за АЕЦ Белене.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg