Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
12.12.2007

Коледа в саксия

от Олга Апостолова :: Коментари (7) :: (7253 прочитания)

Тази година Горичка се включва в кампанията на WWF „Коледна елха в саксия”. Всеки, който закупи коледно дръвче в саксия, през пролетта ще може да го засади на Витоша заедно с Горичка.
Датата на засаждането ще бъде обявена допълнително, защото зависи от продължителността на зимата и условията за залесяване. Тя ще съвпадне с деня на традиционното залесяване на Горичка.

Как да се включа в кампанията


Статутът на Природен парк Витоша позволява да се залесява само с местни дървесни видове. Повечето коледни дръвчета в саксии са произведени от местни семена, но е добре този въпрос да се уточни с продавача.

За да оцелее дръвчето до пролетта трябва да се спазват някои изисквания.

Хората, които искат да се включат в кампанията „Коледна елха в саксия” на WWF, трябва да се регистрират с мейл на адрес kampania@wwfdcp.bg, за да получат допълнителна информация за точния ден и час на залесяването през пролетта.

Флайъри с информация за кампанията ще бъдат закачени на няколкостотин дръвчета, произведени в четири от разсадниците около София. Разсадниците, които участват, са:


Още за коледните дръвчета

Как да си направим еко парти
Природа под елхата

Източник: WWF

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (7)

12.12.2007 :: 12:53 :: от Надка
#1
Re: Коледа в саксия
Ако някой вече си е купил такова дръвче, ще съм благодарна да ми каже от къде. Мерси предварително
12.12.2007 :: 14:03 :: от mandarinka
#2
Re: Коледа в саксия
Надка, точно това се канех да напиша и аз :)
12.12.2007 :: 16:23 :: от renkata
#3
Re: Коледа в саксия
На женския пазар при цветята продават и такива дръвчета. Миналата година имаше всякакви размери на всякакви цени, днес проверявах точно там, но още не са заредили - казаха тези дни ще има.
Също има един цветарски магазин на Стамболийски някъде срещу KFC,където има дръвчета в саксии, но са по-скъпички. Иначе изглеждаха доста добре.
Предполагам в разсадниците/цветарниците на 4-ти км ще има също разнообразие. Те са в уличката покрай БАН, последната преди кръговото.
12.12.2007 :: 19:49 :: от gerimira
#4
Re: Коледа в саксия
Елхички в саксия продават в Мосю Бриколаж
17.12.2007 :: 21:07 :: от ПрИрОдА
#5
Re: Коледа в саксия
Нашето семейство от няколко години ползва изкуствена елха.За мама е по-лесно да чисти,защото игличките падаха и се "вкопчваха" в килима :)Плюс това много ме беше жал когато разваляхме елхичката и я изхвърляхме на боклука.И когато отивахме там имаше много нещастни елхички :(
17.12.2007 :: 21:44 :: от Nooz
#6
Re: Коледа в саксия
gerimira в пловдивския бриколаж има ли ги тея елхи ???
17.12.2007 :: 21:52 :: от Denski
#7
Re: Коледа в саксия
За хората от София - елхички в саксия (при това на доста ниски цени) продават и на пазара Римската стена в Лозенец. Казано честно останах много приятно изненадана, когато се прибрах преди 2 дни и установих, че баща ми самоинициативно вече е купил :)
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg