Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
19.12.2007

Екосеминари с Горичка и КРИБ

от gorichka.bg :: Коментари (6) :: (4850 прочитания)

Горичка и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България стартират съвместна инициатива за изграждане на екологична отговорност в българския бизнес.
Веднъж годишно бизнесът ще отделя по половин ден, в който да провежда екосеминари за служителите си. Подобна идея се реализира за първи път в България.

Магдалена Малеева
, основател на Горичка
“Вече сме свидетели на икономически, политически и демографски последици от глобалните климатични изменения и на световно движение към устойчив бизнес, подкрепяно от администрациите, потребителите и неправителствения сектор. Въпросът вече не е какво може да се направи, за да се предотвратят промените, които екологичната криза ще донесе, а как ние да се адаптираме към тях."

Иво Прокопиев
, председател на КРИБ
"Установяването на трайни екологични политики е част от приоритетите на Конфедерацията."

Общата инициатива се изразява в провеждането на семинари, подготвени от Горичка, като темите ще включват:


Информация за това как да се включите в екосеминарите на Горичка и КРИБ ще има на сайта на Горичка през новата година.

Заключения на IPCC
Срещата в Бали

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (6)

19.12.2007 :: 09:58 :: от krem
#1
Re: Екосеминари с Горичка и КРИБ
браво на вас, само така :))))))

Добре, че зелената вълна е "модерна" та някои фирми които въобще не им е ясно за какво става въпрос се включват със зелени инициативи за да не останат назад. В случая важна е целта а не средствата ;)

Пресен пример който много ме учуди и изненада приятно - колегите от търговски отдел вчера получиха коледни подаръци от БТК - vivatel и те бяха слънчева батерия - зарядно за телефони, лаптопи и др., календар отпечатан на FSC хартия, с обяснение каква е тази хартия и защо е отпечатан на нея!!!!! и всичко това беше в торба от плат!!! която е достатъчно голяма и здрава за да се ползва за пазаруване.

Да не им се надяваш!!!! Да не сте им провели вече един от тези семинари ;)
Иначе сериозно, браво на тях, явно имат зелени хора в маркетинг отдела :))))
19.12.2007 :: 13:16 :: от Dessie
#2
Re: Екосеминари с Горичка и КРИБ
Страхотно, вече ме пишете записана за тези семинари. А за това, което пише krem - нямам думи, браво на тези хора - отговорността им към земята е похвална. За Коледа си пожелавам, в най-скоро време всички да станат като тях - екологично отговорни бизнесмени.
19.12.2007 :: 13:57 :: от krem
#3
Re: Екосеминари с Горичка и КРИБ
Знам и за други "маркетингови" хора, които ще си раздават фирмените коледни подаръци в ленени торбички (след малко словесна война с колегите защо така трябва) и те със сигурност го правят съзнателно и четат горичка :))) и всичко това го знаят и правят благодарение на горичка и на списание 1!
19.12.2007 :: 16:00 :: от spirita
#4
Re: Екосеминари с Горичка и КРИБ
Сега разбрах, че всъшност Маги Малеева е идеината организаторка на тази пркрасна идея.
Но все пак имам няколко професионални въпроса към деиците на този сайт.Въпросите са наистина важни и ще се радвам някой да се свърже с мен(ако има свободни ресурси)
19.12.2007 :: 21:48 :: от pharaon
#5
Re: Екосеминари с Горичка и КРИБ
КРЕМ: Слънчева батерия, която да служи за зарядно на лаптоп трябва да е метър на два!!! Явно става вапрос само за GSM-ни зарядни... иначе евала за подаръците на БТК!!!
26.12.2007 :: 10:33 :: от Footman
#6
Re: Екосеминари с Горичка и КРИБ
Специално за разделно сметосъбиране, пестене на електроенергия трябва да се започне от големите фирми и юридическите лица. След това с гражданите.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg