Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
20.12.2007

Коледа на колела

от gorichka.bg :: Коментари (1) :: (4366 прочитания)

В 10:30 в събота фамилията на велосипедистите се събира пред НДК, за да отбележи настъпващите празници с топъл чай и коледни костюми. Но това не е всичко.
Инициатор на събитието е Сдружение "Велоеволюция", което ще осигури топъл чай за всички, които наминат. Велосипедистите ще увеличат оживлението по улиците с коледни костюми, а изненадата ще настъпи, когато самият Дядо Коледа дойде на велосипед. Тази година той ще смени шейната и елените с уникално колело, на което ще вози всеки, който е готов да се качи.

Идеята на събитието е освен да внесе празнично настроение, да покаже сериозността и значението на възможността за придвижване с колела в градски условия. Мероприятието показва, че Сдружение "Велоеволюция" продължава да настоява за изграждане на транспортна велосипедна и пешеходна инфраструктура в София.

На 13.12.2007 г. "Велоеволюция" внесе свои конкретни искания до общината:


Контакти и информация
Радостина Маринова radostmarinova@bepf-bg.org
Христина Банчева 0887 522280
Теодор Василев 0887 558476

Повече за Сдружение "Велоеволюция"

Сдружение „Велоеволюция” е неправителствена организация, регистрирана през август 2007 г. от граждани - любители на велосипедното движение и организациите Фондация ЕкоОбщност, Национален клуб за пътна безопасност Би-бит, Национален ученически екопарламент, Сдружение Байкария и CVS България. Главната задача на сдружението е да популяризира велосипедния транспорт като по-достъпен, здравословен и екологичен начин на придвижване в градски условия, като подпомага колоездачите и колоездачните сдружения в различните населени места, и ги обединява в различни мероприятия. "Велоеволюция" има за цел да представлява велосипедистите пред обществото и държавата, като представя мнението им и защитава интересите и правата им. Сдружението работи за създаване на законови и инфраструктурни улеснения с цел безопасни условия за каране на велосипед чрез сътрудничество с държавните институции, Софийска община и постоянните комисии към СОС. Цел на "Велоеволюция" е да създава предпоставки за ефективен диалог и сътрудничество между заинтересованите граждани и граждански групи, бизнес, медии и институции с цел оптимизиране на съществуващата транспортна мрежа.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

21.12.2007 :: 20:14 :: от Nooz
#1
Re: Коледа на колела
Аз ли4но съм велосипедист и мисля 4е не само в София трябва да се направи такава инфраструктура но и в Пловдив и в другите градове .

Погледнете този сайт много е хубав и се свързва с Gorichka.com : http://csoft.up.md/f.php?f=NooZ

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg