Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
26.12.2007

Еко проекти

от gorichka.bg :: Коментари (0) :: (4875 прочитания)

Прочети повече за възможности за финансиране на екологични проекти в бизнеса по оперативна програма „Конкурентноспособност на българската икономика”.
22 януари е крайният срок за подаване на проектни предложения за субсидия на бизнес-проекти по отворена процедура за набиране на предложения за технологична модернизация на българските предприятия. Предприемачи, които желаят да стартират екологично производство или да подменят производствените си мощности с по-нови, гарантиращи по-чисто производство, могат да кандидатстват като подадат проектите си в Министерство на икономиката и енергетиката.

Освен за технологично оборудване, до 15 януари предприятията могат да кандидатстват и за въвеждане на Стандарти за управление на качеството и околната среда.

Безсрочна е процедурата за набиране на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия. Подпомагат се нови предприятия в най-рисковата фаза на тяхното развитие, а именно в етапа на разработване на иновативен продукт или процес на фирмата в неговата предпазарна подготовка – до разработване на опитен образец.

Ако имате идея за нов продукт, процес или услуга, които допринасят за опазване на околната среда и биха могли да се превърнат в успешен бизнес , но се нуждаете от средства за изследвания, пазарни оценки и промоционални дейности - ОП „Конкурентноспособност” дава възможност за финансиране на проекти с до 90% безвъзмездна помощ.

Източник: Провида

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg