Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
04.01.2008

Ски стоп

от Владимир Трифонов :: Коментари (5) :: (5008 прочитания)

Сезонът е такъв, че всеки уикенд, а и не само, стотици от нас се отправят към планините, за да упражнят любимия си зимен спорт. Хайде да си помогнем и като намалим колите по пътищата.
Владимир Трифонов е читател на Gorichka.bg.

Няма съмнение, че зимата е тук – има хубав сняг и е студено. Нека е така, нали за това е зимата.

От доста години карам сноуборд. Когато падне снегът и особено когато вали цяла нощ или няколко дена поред, на следващата сутрин искам да съм "горе" пръв. Сигурен съм, че който обича да кара в дълбокия сняг, ме разбира напълно.

Сноуборд, ски, сноукайтинг - а и това не са единствените зимни спортове, са причина за една истинска треска за каране, която не спира докато снегът не се стопи. Цяла зима стотици от нас се отправят към планините. Търсим места, организираме, пътуваме, минаваме през какви ли не трудности, но в крайна сметка достигаме до момента на карането.

И сега си идваме на думата. Много от нас яхват колите си, за да достигнат възможно най-близо до местата за каране. Понякога един или двама души пътуват стотици километри сами в автомобила си. Въпреки че много други хора са тръгнали за същото място и може би търсят транспорт...

При положение, че разполагаме с безпрецедентни възможности за комуникация в интернет (сайтове , форуми, блогове), лесно могат да бъдат спестени ресурси и пари, а и да се намали екологичният ни отпечатък, като просто намерим някой, който се е запътил в нашата посока и с който да споделим празните места в колата.

Нека всички, които пътуваме към Витоша, Боровец, Банско, Пампорово, Узана, Безбог, Езерата да пробваме да си намерим спътници. Така пътуването ни може да стане не само по-евтино, но и да се окаже по-интересно и приятно. За целта, можем да използваме сайтовете за карпул, които вече имаме в България - www.carpool-bg.com, www.3na100.com или www.carpoolbg.com. Но има и много други начини. Наистина. Например, какво ни пречи да пускаме съобщения под тази статия. Лесно е!

Приятна зима, забавлявайте се и бъдете здрави :)

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (5)

05.01.2008 :: 14:04 :: от stefka grigorova
#1
Re: Ски стоп
Супер предложение!!!!!!Нека всеки,който се занимава със зимен спорт се възползва от направените предложения!!!!!!!!!!БРАВО-О-О-О-О!!!!!!
06.01.2008 :: 09:42 :: от Footman
#2
Re: Ски стоп
Браво ;) иначе какво е това на втората снимка? Кайт-сноуборд?
12.01.2008 :: 10:53 :: от nathaliegeorg
#3
Re: Ски стоп
Привет от една запалена ски-райдърка. Споделям идеята на Владимир за carpool-а , през почивните дни карам ски на Маркуджик 3 и бих могла да споделя с един или двама тази моя страст( , а тя е огромна ). Така че, ако някой проявява интерес ....being in touch :)
Въпрос към Владимир : ? Къде е тази красота ?
12.01.2008 :: 15:40 :: от tasi13
#4
Re: Ски стоп
Идеята наистина е много добра, но за съжаление трудно приложима, замислете се колко от хората в България биха се навили да возят някой непознат в колата си, а и повечето от тези които тръгват с коли обикновенно са малко по заможни и за нищо на света не биха си нарушили спокойствието!
02.02.2008 :: 00:05 :: от unufrii
#5
Re: Ски стоп
А защо скиорите не се организират с автобуси - събират се 30-40-50 души, товарят се на рейса и още по-малък CO2 отпечатък :) Могат и да спят в туристическа спалня - защо да се отопляват отделни стаи? А най-добре ако имат наблизао планина да тръгнат пеш. А - и да не забравя - да не се карат ски, в състава на които има изкуствени материали - само такива произведени от естествено паднали дървета.
Разбирам, че в този сайт вилнеят главно хардкор еко ентусиасти, но всеки път намирам по нещо безкрайно непрактично и неудобно.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg