Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
10.10.2006

Как да засаждаме дървета, докато пазаруваме

от Росен Росенов :: Коментари (1) :: (3399 прочитания)

Много лесно, казват производителите на колите Smart, и предлагат нова кредитна карта, която вместо да дава бонуси за използване в дребни пари, дава бонуси в засадени дървета. Как да не напишем за това?!
В Горичка харесваме Smart, защото не заемат много място в претъпканите от коли градове, харчат по-малко бензин и при производството им се използват по-малко ресурси. Освен това имат и супер дизайн.
От скоро имаме и още една причина да ги харесваме: кредитните карти, които засаждат дървета. Достатъчно е да се активира нова кредитна карта и директно пет нови дървета биват засадени от Woodland Trust. Според Smart, пет дървета компенсират 1091 килограма CO2. Това е количеството, което един Smart изхърля в атмосферата за една година нормално каране (горе-долу за 10 000 километра).
А вместо да ни радва с бонуси в жълти стотинки, при редовно използване на картата бонусите отново са в засадени дървета.

Освен за въглеродния двуокис, дизайнерите на картата са помислили и за отпадъците и са решили да използват пластмаса тип PET-G, произведена с много по-малко химикали и почти никакъв хлорин, в сравнение със стандартните PVC кредитни карти.

Единственият недостатък остава, че картата се предлага само във Великобритания. В България можем само да позеленеем от завист.

Източник: Smart UK

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

20.01.2008 :: 17:10 :: от rodoliubec
#1
Re: Как да засаждаме дървета, докато пазаруваме
Примера който е даден си е чиста реклама за продажба на кредитни карти...Садете сами дървета, а не чакайте някой друг да го свърши вместо вас.След като изядете една ябълка ,запазете семките и ги засадете в саксия...
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg