Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
14.02.2008

Обича ме, не ме обича...

от Иван Димитров :: Коментари (18) :: (5473 прочитания)

Най-често свързваме офсета със СО2 и с глобалното затопляне. Но ето, че се появи нова форма на офсет, която предлага решение на далеч не по-малък проблем.
Ревността и любовните мъки винаги са неразделна част от човечеството и от съвременния живот. Поне от тази част на човечеството, която не е навлязла дълбоко в някои видове духовни практики, но това е друг въпрос. Колкото и да обичаме половинката си, не е възможно понякога да не послъжем. И това е напълно нормално – както веднъж чух да казва един циганин в рейса: „Нали и аз съм хора!”

За съжаление когато направим това ние ставаме съучастници в изхвърлянето на ревност и болка в атмосферата. И тъй като човечеството не спира да нараства, този прастар начин на замърсяване започва да се превръща в заплаха за неговото безоблачно съществуване. Помисли си само – отделяме СО2 сравнително отскоро, но откога лъжем половинките си? Нашите предци са правили това от дълбока древност. Според някои учени пещерните хора поставили началото на тази тенденция. Сутрин мъжът излизал на лов, трийсет минути по-късно вече бил убил някое животно и се пльосвал на сянка под някое дърво. Прибирал се късно вечер, оплаквайки се колко труден е бил ловът. Жената на свой ред дремела по цял ден и когато го чуела да се прибира, симулирала, че чисти и готви. С еволюирането на човечеството и тези практики се променили. И така до днес. Но ние сме съвременни хора и трябва да се запитаме: Нужно ли е всичко това да продължава?

Спокойно. Вече съществува начин за противодействие на ужасяващата тенденция. Сайтът www.cheatneutral.com ти предлага уникалната оферта да офсетнеш лъжите си като откриеш някой друг, който е верен и не мами. Така болката и нещастието се неутрализират, а ти оставаш с чиста съвест. Събраните средства биват инвестирани в моногамни, верни или искрени двойки, които биват окуражавани да продължават връзките си в същия дух.

След извършване на процедурата по офсета получаваш и сертификат, с който можеш да докажеш на любимата си (любимия си), че всичко е отново наред. Двамата имате безценната възможност да сте щастливи отново, благодарение на Cheatneutral. И, естествено, не бива да забравяте, че следващия път когато се наложи да изречете някоя лъжа, Cheatneutral е насреща.

На сайта можеш да се запознаеш с проектите на организацията. Все още те са само три: Стийв и Лиза, Джеймс и Джо и Дейвид и Себастиан. Но организацията едва е започнала работа. Можеш да видиш и какви са приликите и разликите между този вид офсет и въглеродния офсет.

Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (18)

14.02.2008 :: 09:47 :: от Бу
#1
Re: Обича ме, не ме обича...
Хах, свежа идея :D
А какво за емисиите ревност, разочарование, злоба и прочее, които и верните двойки отделят?
14.02.2008 :: 10:05 :: от woods
#2
Re: Обича ме, не ме обича...
Ти луд ли си бе? Без коментар!
14.02.2008 :: 10:07 :: от woods
#3
Re: Обича ме, не ме обича...
Наистина съм потресен от тая простотия (/реклама, ... не знам какво) и не знам какво да кажа...
14.02.2008 :: 10:09 :: от krem
#4
Re: Обича ме, не ме обича...
"А какво за емисиите ревност, разочарование, злоба и прочее, които и верните двойки отделят?"
Хах и аз бих попитала същото. За съжаление „Нали и аз съм хора!” и също понякога имам глупави неоправдани чувства.

А иначе извинете ме, но това ми се струва поредната безумна американска идея. - "И, естествено, не бива да забравяте, че следващия път когато се наложи да изречете някоя лъжа, Cheatneutral е насреща. " ????????
Нещо като индулгенциите на папата - мога да греша спокойно, защото после мога да си позволя да си купя прошка.
И тук, мога да мамя спокойно и после просто ще намеря някой който не го прави и мога да кажа на половинката, че вече всичко е наред?!?!?!?????

Ясно че мотивите са добри, но изпълнението е нещо леко недообмислено. Най-добрият начин да се офсетнеш е като намериш сили сам да си простиш и си обещаеш доброволно да не правиш повече глупости.
14.02.2008 :: 10:16 :: от krem
#5
Re: Обича ме, не ме обича...
Докато си пиша подробният коментар woods e коментирал най-точно, а аз съм се изразила твърде меко. Това е безумна простотия!!! Само американците с малките си промити от гледане на телевизия мозъчета могат да измислят такова нещо.
14.02.2008 :: 11:41 :: от Олга
#6
Re: Обича ме, не ме обича...
Е, хайде проявете малко чувство за хумор :) Никой от нас не взима тази услуга на сериозно :)
14.02.2008 :: 12:21 :: от Vassi
#7
Re: Обича ме, не ме обича...
Всъщност, ако обърнете по-сериозно внимание на обясненията на авторите, ще забележите, че с този проект те изразяват негодуванието си срещу възможността за въглероден офсет, който според тях представлява по същество точно папска индулгенция, която позволява на хората да спят спокойно, докато реално не правят нищо за да намалят своя отпечатък върху природата. Бях отразила този проект преди доста време в блога ми: http://vasval.blogspot.com/2007/08/pr.html
14.02.2008 :: 12:32 :: от pstj
#8
Ни тъ убичъ
Ясна е работата, свършиха ви идеите за статии. За това може да пльоскате каквото ви дойде на акъла.

"Авторите изразяват негодуванието си за въглеродните офсети"

Берй брей брей... Честно казано от всички "зелени" сайтове за които съм абониран през RSS този бълва най-много простотии. Това не е еко сайт, това е социален сайт за хора с _някакви_ боядисани в резедаво идеи.

Лека нощ!
14.02.2008 :: 14:21 :: от wonder
#9
Re: Обича ме, не ме обича...
Наистина, много са важни нашите нагласа, мисли, чувства... Те не се виждат, но се отразяват на нас и другите около нас.

Но човек трябва да има достатъчно силен характер и воля, за да се справи с негативните мисли. Такова нещо като тоя сайт "cheat.. нещо си" едва ли ще му помогне...

Ако обичаме някой истински няма да има нужда от подобни "простотии" и няма да ни идва на ум да изневеряваме, ревнуваме, лъжем. Това е.
14.02.2008 :: 15:26 :: от Василена
#10
Re: Обича ме, не ме обича...
Според мен пък статията е супер свежа, бих желала да поздравя Иван за което. Явно не много хора са схванали
14.02.2008 :: 15:27 :: от Василена
#11
Re: Обича ме, не ме обича...
... че тези младежи иронизират въглеродния офсет обаче.
14.02.2008 :: 17:21 :: от LandShark
#12
...
да се смееш ли, да плачеш ли...

като че ли празничната вакханалия е обвханала и некои хора от екипа на горичка, та са се замислили за индулгенции да им е спокойна съвестта... и на нас предлагат. благорадим за което. ;-0
14.02.2008 :: 17:33 :: от Whiskey
#13
Re: Обича ме, не ме обича...
А какво ще кажете тази вечер пред нар. театър да напраим един въглероден офсет чрез целувки ;)
14.02.2008 :: 19:05 :: от Емил Данчев
#14
Re: Обича ме, не ме обича...
Батковци и каки,
ако разгледате cheatneutral.com ще видите, че не е хубаво да реагирате така спонтанно и да обиждате автора, за да не се наложи да си офсет-нете обидата.
Идеята на сайта е страхотна, много е сериозна и актуална. С уникално чувство за хумор, те поставят сериозни въпроси за някой проблеми около въглеродните офсети. И го правят много добре.
15.02.2008 :: 08:11 :: от woods
#15
Re: Обича ме, не ме обича...
При въглеродния offset поне парите отиват за неща, които имат обратния ефект на замърсяването с CO2 - залесяване и т.н. Не е много умно, но все пак има някаква логика.
15.02.2008 :: 08:12 :: от woods
#16
Re: Обича ме, не ме обича...
А някаква скрита идея на тоя сайт не съм търсил - от половината статия на Иван не видях да има такава, не можах да проумея защо ме занимава с такава простотия, пуснах си краткия коментар и затворих сайта ;-)
15.02.2008 :: 11:11 :: от krem
#17
Re: Обича ме, не ме обича...
Добре де, не вярвах че някой някога ще ми каже, че не схващам тънкото чувство за хумор, но явно за всичко си има първи път.
Повече няма да коментирам нищо преди да е станало обяд и да съм в прилично събудено състояние, в което да съм в състояние да комуникирам нормално. :Р
15.02.2008 :: 11:14 :: от krem
#18
Re: Обича ме, не ме обича...
... имайки предвид колко граматически правилно е предното изречение явно и в 11 ми е рано.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg