Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
22.02.2008 :: партньор

Часът на бебето

от Василена Доткова :: Коментари (10) :: (5944 прочитания)

Около нас има много родители, които отглеждат децата си екологично е изводът, до който достига Василена Доткова в седмицата на представянето на "Близо до бебето".
Миналата седмица беше премиерата на една книга за отглеждане на бебета в хармония с природата. Казва се "Близо до бебето" и неин автор съм аз. Покрай представянето й двете с четиримесечната ми дъщеря ходихме къде ли не и имахме повод да си говорим със страшно много хора за това колко по-лесно и удовлетворяващо е да вложиш повече от себе си в гледането на децата, вместо да наблягаш на комерсиални решения, които затормозяват природата и пораждат дистанция между родители и бебета.

За самата премиера на книгата дъщеря ми пристигна в кошче за кола трета употреба, облечена в жилетка носена преди това от друго бебе и в чорапки и пантофки от батко й. С тях беше ангелски красива. Кърмейки я, през тази седмица спестих и кутия-две адаптирано мляко с всичката вода и енергия, необходима за сложното му производство и приготвяне. Не употребихме никакъв пластмасов уред като шише, стерилизатор или биберон.

Не унищожихме нито една батерия за бебефон, тъй като бебето беше с мен неотлъчно, не използвахме дори бебешко легло, количка или вана за къпане, понеже тя спеше при мен, носех я в слинг и се къпехме заедно под душа. Но още по-важно от спестяването на пари, енергия и боклук е чувството, че гушкам бебето си, че то е здраво и се чувства прекрасно от споделената близост помежду ни.

А дори по-страхотно от това се оказа откритието, че около нас има все повече родители и деца с подобни преживявания. Гушнали по някое засмяно бебе, те казваха: "Това все едно съм го написал(а) аз!" или: "Едно време не се продаваха такива улеснения за родители, но ние си отгледахме децата добре."

Грижата за бебета е тема, която вълнува почти всички - щом даже двама телевизионни оператори на средна възраст не се стърпяха и споделиха личния си опит, след като спряха камерите. А когато за бъдещето на планетата се застъпва собственото ти дете, просто няма как да не чуеш посланието му.

Блогът на Василена


CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (10)

22.02.2008 :: 07:51 :: от woods
#1
Re: Часът на бебето
Аз я взех, не съм я преглеждал много, ама тя дали не е за родители на съвсем малки бебета? Става ли за родители на 2годишно бебе?
22.02.2008 :: 09:57 :: от Бу
#2
Re: Часът на бебето
Така си е, Василена :D
Всичко си е точно така.

Удс, става. Най-малкото става, за да можеш да се потупаш по рамото и да кажеш, знаех си аз :) Освен това е чудесен подарък за бъдещи и нови родители, а е хубаво да знаеш какво подаряваш, нали?
22.02.2008 :: 10:07 :: от woods
#3
Re: Часът на бебето
Да ама тия двамата изобщо не съм в час, тая книга затова съм им я взел, ама дали не е късно.

Нямам време да я чета точно в момента, а докато ми потрябва сигурно ще има второ издание :-D
22.02.2008 :: 10:08 :: от woods
#4
Re: Часът на бебето
*не са в час
22.02.2008 :: 10:24 :: от krem
#5
Re: Часът на бебето
woods, ако им е късно да я ползват за това бебе ще я употребят за следващото.
Добър намек да помислят по въпроса ;)
22.02.2008 :: 14:32 :: от woods
#6
Re: Часът на бебето
Стигат им толкова бебета!

Е най-много да я метнат на някой начинаещ допитал се до тях след като чул че имат бебе.
25.02.2008 :: 19:47 :: от earth's friend
#7
Re: Часът на бебето
Според в. “Ню Йорк таймс” за всяко отделно търсене в Google е необходим толкова ток, колкото харчи една енергоспестяваща крушка за един час.
25.02.2008 :: 20:51 :: от woods
#8
Re: Часът на бебето
Такава информация трябва да се пази в тайна, тъй като чувайки я всеки трезвомислещ човек ще си каже: защо да пестя тока, като за всяко гугъл търсене отива ток колкото за един час от лампата!
26.02.2008 :: 08:52 :: от Denski
#9
Re: Часът на бебето
Останах доста приятно изненадана, когато на 22 минах през книжарница Booktrading и исках да си я купя (засега за подаръци, но пък колко му е да си задържа една за подготовка:), а се оказа, че книгите от първото зареждане вече са изчерпани. Значи интерес към темата определено има:)

Earth's friend дай някой линк за статията в Ню Йорк Таймс моля. Звучи твърде стряскащо за да я търся в google.

spart, ще дадеш ли професионалното си мнение по въпроса (за гугъл търсенето де:), знаем че си вещ по техническите въпроси?
02.03.2008 :: 23:56 :: от spart
#10
Re: Часът на бебето
То в случая е по-лесно да дам мнение по въпроса за бебетата.
Колко са гугъл търсенията е засекретена (от самия гугъл) инфорамция. Така че няма как да се сметне наистина ли е така.
Все пак, по оценки от различни източници (от 90 милиона до 400 милиона търсения на ден) и ако приемем че една енергоспестяваща крушка е 15 вата, простите сметки показва че само за търсенията на гугъл работи цял блок на някоя ТЕЦ или дори цял блок на някоя АЕЦ.
Което, простете, е нереално.
Дори в щатите АЕЦ-овете не ги ринат с лопата.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg