Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
19.10.2006

Eла, засади ме

от gorichka.bg :: Коментари (0) :: (2259 прочитания)

Горичка започва кампанията за засаждане на дръвчета на 25 ноември.
Този път се обръщаме към всички вас, за да поемете и развиете инициативата.
На 25 ноември, за шеста поредна година, Горичка ще засажда дървета в София. Защо?

Засаждането се финансира от лични дарения. Няма европейски проекти, няма спонсори, няма PR кампании. Всеки може да се включи. Само за идеята!

Благодарение на уеб сайта на Горичка, който тръгна тази есен, желаещите да засаждат този път са много повече от предишни години и по тази причина се налага да се организираме малко по-добре. Има два варианта за участие:


Самостоятелно
Това е като да заминеш сам на ваканция, вместо на организирана екскурзия с непознати. Правиш всичко сам, с колеги, съседи или приятели и следвайки инструкциите, засаждаш няколко дръвчета, където намериш за добре - в квартала, в парка, в планината. Не забравяй да поискаш писмено разрешение за засаждането от собственика на земята (община, държава или частно лице). Това няма да е проблем, ако не знаеш чия е земята, в общината 100% знаят.
Пиши ни за съвет, ако се колебаеш за нещо.
Накрая ни изпрати снимки, мястото на засаждане и броя на дръвчетата, за да ги публикуваме. Всички снимки ще бъдат публикувани, стига да ги изпратиш на info @ gorichka.bg.


Организирано
Това е лесният начин. Включваш се към организираното засаждане. Горичка ще ти осигури фиданка, разрешение от общината, изкопана дупка, помощни материали, поливане с водоноска и някои инструменти. За да се справим с всичко това трябва да ни изпратиш по 25 лева на дърво. Избираме по-големи дръвчета, които са и по-скъпи, защото в градска среда малките много трудно оцеляват. Ето как и кога да изпратиш парите.
Ако изпратиш пари, не е задължително да идваш. Няма да оставим незасадено дърво, каквото ще да става. Ако все пак си готов да нагазиш в калта и сам да свършиш работата, преди да тръгнеш прочети инструкциите. И вземи кофа и лопата, те никога не стигат, а няма смисъл да идваш и да стоиш със скръстени ръце.


Как се засаждат дървета? >> Защо засаждаме дървета?

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg