Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
05.06.2008

Еко браузър

от Иван Димитров :: Коментари (7) :: (4620 прочитания)

Еко-версията на интернет браузъра Flock е снабдена с голямо количество зелено съдържание. 10% от приходите отиват за еко-каузи.
Flock е социален интернет браузър, изграден на основата на Firefox. Основната му цел е да улесни потребителите чрез интегриране на инструменти за работа с блогове, снимки и други подобни. Логично, тъй като Flock е предназначен за запалени потребители на сайтове като Flickr, YouTube и Facebook.

Новата му версия Flock Eco Edition, както се вижда от пръв поглед, е за привържениците на... екологията (не ми хрумва друга дума). Тази насоченост е закодирана на всички нива, като се започне от външния вид на браузъра. Той се заиграва с темата като имитира окосена ливада и използва подчертано зелени икони – например тази за презареждане на страницата е добре познатото лого за рециклиране. Всичко това е направено семпло и приятно за окото.

В браузъра е вградено внушително количество зелено интернет съдържание. За тази цел е предвидена секцията My World. Тя се отваря със стартирането на програмата заедно с началната страница и е заредена с актуални статии от водещи сайтове като TreeHugger, Grist и PlanetGreen, както и с подобна информация от други сайтове, връзки към зелени общности и блогове. Принципът, от който се водят създателите на Flock Eco Edition, е да подберат най-доброто съдържание. Така любопитният потребител спестява време, защото не му се налага да прескача от сайт в сайт, а разполага с най-важното накуп.

Полезна опция е възможността, щом харесаш статия да си я запазиш за по-късно, когато евентуално ще имаш време да я прочетеш. При маркиране тя се запаметява в прозореца с RSS емисиите. В My World можеш да проследиш и последните страници, които си посетил. За съжаление на почитателите на google основната търсачка на браузъра е тази на Yahoo!. Въпреки възможността да избираш други такива, ще бъдеш прехвърлен към съответната страница (което ме навежда на мисълта, че по принцип аз така и правя и съответно за мен това не може да бъде недостатък).

Освен зеленото съдържание и приятния дизайн, Flock Eco Edition се опитва да заинтригува любителите на околната среда и по друг, доста по-прагматичен и полезен начин. 10% от приходите от браузъра ще бъдат изразходвани за еко-каузи, които ще бъдат избирани от потребителите.

Заради връзката си с Firefox преминаването към Flock Eco Edition е най-безболезнено за потребителите на тази система, като цялата история, пароли и любими сайтове се прехвърлят автоматично.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (7)

06.06.2008 :: 12:41 :: от b_angel
#1
Re: Еко браузър
Аз го ползвам и съм много доволна! Enjoy!
06.06.2008 :: 15:44 :: от pstj
#2
Re: Еко браузър
Чудя се следното:
1. Как безплатния браузър генерира приходи
2. Как отчита приходите
3. Как доказва употебата им
Иначе според мен идеята е тъпа, всики тези "ремиксирани" версии станаха много популярни, но реално веднъж къстъмайзната става по-трудно внедряването на upstream промените и като резултат проектите западат.
С една дума, не съм въодушевен. Но на който му харесва нека си се кефи:)
06.06.2008 :: 15:46 :: от pstj
#3
Re: Еко браузър
Uhum...

Flock makes money when people search through the browser

ОМФГ!?!!?
11.06.2008 :: 10:37 :: от bukubalamata
#4
Re: Еко браузър
Ами това си е по същество Firefox с зелена тема отгоре. Много е правилен според мен горният коментар...
12.06.2008 :: 11:08 :: от IglikaInTheMorning
#5
Re: Еко браузър
Да, малко странно, но е много симпатичен. Създава настроение :)
Другото яко нещо е, че си има някакви директни линкове към зелени сайтчета. Ще е хубаво ако наистина изпълнява целта си, но засега това остава под съмнение. :/
14.06.2008 :: 10:48 :: от stoiko
#6
Re: Еко браузър
Здравейте и аз от скоро ползвам услугите на този браузър, който като цяло си е една аналогия на Firefox,поне за мен, като изключим зелените теми , но и аз като вас се чудя как точно помагаме и ако помагаме с какво като си седим в домовете и се кефим на новия селен браузър примерно.
06.11.2008 :: 19:33 :: от boryana
#7
Re: Еко браузър
e..kak веднага се намери да оплюете браузъра:((( като не ви кефи, не си го теглете и така!
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg