Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
06.06.2008

Зелено училище

от gorichka.bg :: Коментари (2) :: (5831 прочитания)

Лятно училище в Сараево ще ви научи как да проектирате енергийна инфраструктура за производство на чиста енергия. Разходите на избраните студенти и специалисти се поемат от ЮНЕСКО.
Ако си архитект или специалист по енергийна ефективност или възобновяеми енергийни източници, имаш възможност да участваш в лятното училище в Сараево на тема Sustainable development and renewable energy in South East Europe.

Датите са 25 - 30 август 2008. Разходите на избраните 20 студенти и специалисти ще бъдат поети напълно от ЮНЕСКО, спонсор на училището.

Подробности чети в Latest news from REIC на http://www.reic.org.ba. Краен срок за подаване на документи е 10 юли.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (2)

10.06.2008 :: 17:05 :: от earth's friend
#1
Re: Зелено училище
Пестене на гориво
- Всеки месец проверявайте налягането в гумите. Гумите с по-ниско налягане могат да увеличат разхода на гориво с до 4%.
- Свалете ненужната тежест от багажника или задните седалки на автомобила си. Колкото по-тежък е автомобилът, толкова повече се натоварва двигателят и толкова по-голяма става консумацията на гориво.
- Затворете прозорците, особено при по-висока скорост и демонтирайте покривните релси за багаж, когато не ги използвате. Това ще намали въздушното съпротивление и може да понижи консумацията на гориво и емисиите на CO2 с до 10%.
- Използвайте климатика само, когато е необходимо. Ненужната му употреба увеличава разхода на гориво и емисиите на CO2 с до 5%.
- Тръгвайте веднага след запалването на двигателя и го изключвайте при престой над една минута. Съвременните двигатели ви позволяват просто да се качите и да тръгнете, като по този начин намаляват консумацията на гориво.
- Шофирайте със съобразена скорост и преди всичко - карайте плавно. Всеки път, когато ускорявате или спирате внезапно, двигателят на вашия автомобил консумира повече гориво и произвежда повече CO2.
- При ускоряване сменяйте към по-високите предавки възможно най-рано. По-високите предавки са по-икономични по отношение на разхода на гориво.
- Опитвайте се да предвиждате трафика. За да избегнете ненужното спиране и стартиране в натовареното пътно движение, наблюдавайте трафика на възможно най-далечно разстояние.
- Помислете дали не е удачно да се комбинирате с някого при използване на автомобила за работа или почивка. Така ще спомогнете за намаляване на замърсяването и консумацията на гориво.
27.06.2008 :: 17:08 :: от earth's friend
#2
Re: Зелено училище
Енергиен клас А+ пести енергия и пари и щади околната среда, тъй като използва 25% по-малко ток от обикновените модели от клас А.


Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg