Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
14.07.2008

Шопинг за майките и техните деца

от Босилена Мелтева :: Коментари (6) :: (9178 прочитания)

Дървени играчки, парцалени кукли, кукленски къщи, игри за развитие на въображението и мисленето - и до една съобразени с европейските екологични стандарти, можем да намерим вече и в София.
На майките като мен, на които им се плаче от безмислени пластмасови играчки-еднодневки с прекалено съмнително качество и ниво на безопасност и безвредност, граничещо с нулата, споделям откритието си - на българския пазар, залят от гореспоменатите боклуци, отскоро има магазинче, в което държат на качеството, на здравето на децата и на Планетата. Казва се PIPPO, намира се на "Княгиня Елеонора" N16, близо до 20 поликлиника, и не, не са ми платили за реклама. Не купувам често нови играчки на детето си, спокойно се забавляваме и с подръчни и пригодени за случая домашни материали, но все пак детето си е дете.

Иначе по-същество: В магазинчето има доста от дървените играчки, парцалени кукли и шарени детски килими на HABA, които са много красиви и качествени и поемат отговорност към природата, което означава, че "в производството си свеждаме до минимум екологичния си отпечатък ". Отговарят на ISO 14001 стандарти и продуктите им се проверяват от оторизирани независими органи, които да потвърдят безопасността на играчките им. Материалите, които използват - предимно местно кленово и буково дърво, както и бои на водна основа.

PIPPO зареждат и с доста плюшени играчки на Sigikids, които също са гарантирано безвредни и безопасни.

Дървените играчки, кукленските къщи и игрите за развитие на въображението и мисленето PINTOY спазват европейския стандарт за безопасност на играчките EN71 - означава, че са физически безопасни, както и че нямат опасни тежки метали и олово. Правят се от каучукова дървесина, като се отсичат само дървета, които не дават вече достатъчно каучуков сок и се засаждат нови на тяхно място. Като мотив за избора си на тази дървесина в сайта споменават, че "научни изследвания доказват, че плантациите с каучукови дървета са толкова ефективни като естествените гори при поемането на въглеродния двуокис от въздуха". Голям плюс на тази марка е, че не са забравили незрящите деца и са измислили забавления и за тях.

От личен опитм знам, че PIPPO е приятно място, в което човек може да изгуби часове наред в чудене и маене с кое точно прекрасно нещо да изненада хлапето си. През това време то има с какво да се забавлява. И едно наум: работното време е доста плаващо и е по-добре преди да отидете на място да звъннете на тел. 0888714754, за да сте сигурни, че ще бъде отворено.

Освен игри, а може би точно заради тях, децата искат и повечко пране. Естествено най-важното за мен не е прането ми да е "безупречно бяло", а да е колкото се може с по-малко вредни химии. Затова и много се радвам на появата на сертифицирана биомарка на българския пазар - AlmaWin и Ecover http://www.ecover.com/Default.aspx?nc=y. Oсвен прахове за пране, има и препарати за почистване и за миене на съдове. Има ги в "Слънце§Луна" и в БИОМАГ.

В последния магазин има и биоблизалки за 50 ст. на касата. Дъщеря ми им се израдва много, аз със сигурност предпочитам да давам понякога тези близалки пред стандартните такива, оцветени и консервирани с разни знайни и незнайни Е-та.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (6)

14.07.2008 :: 20:16 :: от Василена
#1
Re: Шопинг за майките и техните деца
Изглежда ми много интересно, ще гледам да го посетя следващия път в София.
15.07.2008 :: 13:35 :: от Belka
#2
Re: Шопинг за майките и техните деца
Хм, на картата е Царица Елеонора.
16.07.2008 :: 15:56 :: от Antonoff
#3
Re: Шопинг за майките и техните деца
Аз пък си имам къщичка за птици на българската фирма Alex wooden toys. Не е за съвсем малки деца, защото се сглобява с дибли и лепило C200, но видях, че имат и дървени влакчета и още куп много забавни за децата неща. Не можах да намеря интернет страница.
24.07.2008 :: 10:58 :: от kotupova
#4
Re: Шопинг за майките и техните деца
От една седмица в София вече може да пазарувате слъчеви домати, които са произведени по биологичен начин и са сертифицирани за това. Продукцията можете да намерите в магазините за Био храни или да се свържете с мен. icq 58 35 15 90 или на e-mail lz2ai@hotmail.bg.

25.07.2008 :: 22:37 :: от blagovesta
#5
Re: Шопинг за майките и техните деца
браво. от доста време се чудех къде да пазарувам детски щуротии
18.08.2008 :: 16:23 :: от Neah
#6
Re: Шопинг за майките и техните деца
Само да поправя автора, че улицата е Царица Елеонора, да не се юрне някой да я търси в bgmaps, че няма да я намери.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg