Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
15.07.2008

Free fest

от gorichka.bg :: Коментари (4) :: (6417 прочитания)

Теодосий Спасов, Уикеда, Kozza Mostra, Попара, Vataff Project и много други можете да видите на най-свежата родопска сцена това лято - първото издание на фестивала за музика, спорт и активен начин на живот Беглика фест.
Фестивалът е от 7 до 10 август край язовир Голям Беглик над Батак. Организатори са Българска фондация „Биоразнообразие", Сдружение „Байкария", Фондация „Аутуърд Баунд", Фондация „Къща за книги и приключения", Екологично сдружение „За Земята", Сдружение „Селище Зелено Училище", Сдружение „Българска пейнтбол федерация" и Народно читалище „Бъдеще сега". Беглика Фест се осъществява с подкрепата на Община Батак.

Входът ще бъде под формата на "фланелкобилет" с логото на феста на цена 11.99 лв. Закупуването на билета от биопамук е пожелателно. Събраните средства ще бъдат използвани за запазването на популацията на глухаря - дивият петел, населяващ областта и застрашен от бракониери.

Колела, каяци, въжена градина за катерене и пейнтбол площадка ще бъдат на разположение на посетителите, а на 9 август /събота/ ще се проведе тазгодишното олимпийско състезание в Родопите - четирибой със 104-ма участници. Записването ще бъде предишния ден.

Предвижда се и пета свободна дисциплина, невключена в многобоя - челик.
Тези, които не са запалени по спорта, ще могат да се включат в работилничките за сръчност и въображение - ленд-арт, рециклиране, преупотреба на стъкло, театрални маски, рисуване на фланелки от биопамук и др. Няма да липсва и малко еко-теория на тема биоразнообразие, алтернативна енергия, управление на отпадъците и други.

Музикалният формат е дефиниран в стиловете Reggae, Trance, Ambient, Drum'n'Bass, Jungle, IDM. Пълната програма може да се види ето тук.

Клатушкащото удоволствие с автобус до местността Беглика ще бъде възможно единствено от град Батак (на 30 км разстояние). Автобусите ще циркулират по маршрута от 9:00 ч. до 21:00 ч. във фестивалните дни. Настаняването ще бъде в два палаткови лагера в близост до центъра на фестивала, като специално за туристите ще пеят птички на живо. Градовете Батак и Доспат също са обявили готовност да поемат туристи.

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (4)

18.07.2008 :: 22:46 :: от puh4eto
#1
Re: 'Beglika Free fest'
Аз не разбирам нещо !
Защо е "Free fest" когато билета е на цена 11.99 лв?
18.07.2008 :: 23:04 :: от emine
#2
Re: Free fest
защото закупуването на билета е пожелание ;)
19.07.2008 :: 13:55 :: от pharaon
#3
Re: Free fest
А и този билет някак си се използва, а не е само една ненужна хартийка, която после ще изхфърлиш.
05.08.2008 :: 15:34 :: от Giovanni
#4
Re: Free fest
Това е фланелко-билет (фланелка с кауза) купуваш този билет(фланелка) и помагаш за съхраняването на популацията на глухаря. Някой от Смолян, който ще ходи да ми пише, плс... Трябва ми транспорт, но се прецакаха нещата и нз как ще успея да отида... за контакти: giovanni2004@abv.bg
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg