Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
12.09.2008

Топ 5: не-еко еко неща

от gorichka.bg :: Коментари (15) :: (8885 прочитания)

Международното жури се произнесе. Ето победителите в тазгодишните награди за най-не-еко "еко" неща. Честито на печелившите.

2008-ма ще остане в архивите като годината, в която еко-модата достигна своя апогей. Ето и победителите в тазгодишното издание на конкурса ни за най-не-еко еко неща.


1. "Екобетон" - по-добрият бетон

2. Химическо чистене "Еко експрес" и химическо чистене "Белина еко"

          


3. Бензиностанция "ЕКО" и бензиностанция "Екопетролиум"4. Био ментетата (кво?!)5. Еко таксиДисквалифициран за екологични изказвания:

6. Умберто ЕкоCC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (15)

12.09.2008 :: 00:31 :: от Whiskey
#1
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Хехе това е свежа публикация :). Всъщност защо няма бутон "свежо"?
12.09.2008 :: 10:16 :: от ToshoCorporation
#2
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Да попитам сега. Еко таксито No.5 в класацията, ако е на метан не е ли наистина "еко" ?
12.09.2008 :: 11:49 :: от krem
#3
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Супер сте!
Хайде догодина може и официално събитие и награди да организирате ;)

Ето някои предложения от мен:
Първа награда - пет дневна почивка в романтичния изкоп на поредния строеж на МОЛ (предлагам този до блока ми - супер дестинация), нежен шепот на бетоновози в неделя сутрин, полъх на строителна прах, вятъра повява крановете, събуждане сутрин в седем, а аромата на аспух на багер под прозореца е незабравим. Да ви е честито Екобетон.

Втора награда - сливане с природата с тренинг елементи - на палатка на брега на избрана от тях пречиствателна станция в полите на София. Тренинга е на самообучение - къде отиват нещата, които изливаме в канала.

Трета награда - разходка по Цариградско шосе. На оцелелите в края на пътуването още награди - връщане на обратно по същия път.

За останалите в класацията - поощрителни награди - по една бала от сметището, че са им много.

Честито на победителите!!!!
12.09.2008 :: 12:24 :: от Raya
#4
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Екобетон ми е любимо!!!!:) и ние днес съм на ековълна но мойта е с по-друга насоченост: http://blog.mediabasket.eu/
13.09.2008 :: 11:42 :: от ivandimitrov
#5
Re: Топ 5: не-еко еко неща
ToshoCorporation почти всички таксита карат на метан, защото им излиза по-евтино. Да, метанът замърсява по-малко, но ако го определим като еко, тогава всички таксита са еко и трябва да се попитаме кое прави ЕКО-такситата по-еко.
Съжалявам за масовото повторение на еко, звучи кофти, но нямаше как))
15.09.2008 :: 16:57 :: от patriotbg
#6
Re: Топ 5: не-еко еко неща
А пършевица що е плясната там ? Моля пояснете.
16.09.2008 :: 09:19 :: от violeta
#7
Re:защо умберто?
защо Умберто?Това е най-чистия ум на нашето съвремие, дал толкова много определения за живота и неговия смисъл. Не се сещам за дисквалифициращи изказвания. ТОВА Е АВТОРА , ОПИСАЛ какво преживява човешкия мозък в кома от хеморагичен инсулт и накрая един прекрасен цитат, за да успокоя всички стресирани: ...И един живот може да бъде употребен не за да срази великан, а за да се назове по премного начини едно джудже! Желая ви прекрасен ден!
16.09.2008 :: 14:30 :: от angelheart
#8
Re: Топ 5: не-еко еко неща
"защо умберто?" - заради идиотското съвпадение на фамилията му с напъните за из- раждане на "класация"... А, канех се да питам - кое е "Международното жури", дето така компетентно се е произнесло върху дюс български феномени??? С изключение на професора по философия, разбира се :D
16.09.2008 :: 14:36 :: от verde
#9
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Пършевица е "плясната" в класацията за най-не-еко "еко" неща, защото района, в който пасат животните (овце, крави) и който фирма Зоров има претенциите да нарича "екологично чист", никак не е такъв! Продуктите на мандра Пършевица не са сертифицирани и не са еко, био, органични или каквото се сетите. И сухо мляко съдържат, и нишестенце....ама нали ни се струва вкусно и не е много скъпо....та така!
Това за Умберто Еко ще да е закачка откъм Горичка, а пък и нали е "Дисквалифициран за екологични изказвания", т.е. отпада от класацията.
16.09.2008 :: 19:29 :: от Whiskey
#10
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Добре, че е verde, че да ви го поясни :) Някои четат през редовете...
17.09.2008 :: 14:05 :: от violeta
#11
Re: whiskey
Коментирано през редовете: едва ли точно Умберто Еко би трябвало да е обект на закачки...
29.09.2008 :: 11:34 :: от verde
#12
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Аз приемам "закачката" с включването на Умберто Еко не като подигравка към него (все пак в Горичка са интелигентни хора), а по-скоро съвсем добронамерено споменаване на името му и в същото време ирония към тези, които включват думата "еко" в описанието на продуктите си или в имената на фирмите си, без дори да се замислят върху смисъла на тази дума, като гонят евтина реклама, с която доста се злоупотребява.
Но ще го правят, докато има потребители, които също не се замислят върху това какво е "еко" и защо не трябва да ядат еко-лютеница, еко-кроасани, еко-чипс (знам, че още не са лепнали такъв етикет на чипса, но не се хващайте за думата, по-скоро е събирателен образ, чипса за сега е само "хрупкав, хрускав, хрущящ" и какво ли още не), да чистят пода с еко-белина (ох, повдига ми се от еко-дезинфекционната миризма на хлор, която ми напомня на тоалетните в детската градина и нач. училище) и да "бият плоча" на къщата с еко-бетон, защото такова чудо не съществува!!!
11.10.2008 :: 16:59 :: от earth's friend
#13
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Де се е чуло и видяло белина, която да е еко.
Много просто. НИКЪДЕ
17.10.2008 :: 13:49 :: от K.
#14
Пършевица
купуват мляко от целия Северозапад, после го качват горе в планината, за да стане на сирене и кашкавал и после го смъкват долу и из цяла БГ. Районът около мандрата е доста замърсен. Тя се намира в Природен парк Врачански Балкан. Саламурата от производството се излива в една от реките за по-лесно.

http://www.panda.org/bg/get_involvedd/support/photos/index.cfm
30.10.2008 :: 15:03 :: от инж. Ю. Димитров
#15
Re: Топ 5: не-еко еко неща
Може да се помисли върху това доколко бранда противоречи на съдържанието...
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg