Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
08.11.2008

Рисунки за планетата

от Иван Димитров :: Коментари (1) :: (14280 прочитания)

Конкурсът за рисунка Paint for the planet даде възможност на много деца да представят визиите си за промените в климата.

Конкурсът Paint for the planet даде уникална възможност на деца да споделят с широката аудитория визиите си за промените в климата. Резултатът е повече от 200 000 картинки и една прекрасна изложба.Paint for the planet ни позволява да надникнем в чистото детско въображение, насочено тревожно към една вече не толкова чиста планета.

Конкурсът e част от кампанията на ООН "UNite to Combat Climate Change" (Да се обединим, за да се преборим с промените в климата). Изложбата на наградените рисунки беше открита на 23-ти октомври в централата на ООН. Организаторите са се постарали да изберат най-добрите творби измежду цели 200 000, които са били изпратени за участие. Инициативата цели да ни напомни, че както останалите обитатели на планетата, и децата ще са едни от потърпевшите от промените в климата. Защо ли? Това е само част от фактите:

 

А ето и някои от рисунките, заедно с посланията на авторите.

 

 

 

 

Първа награда

Шарлот Съливан, Англия, 13 години:

Човешката фигура в рисунката ми изобразява правителствата и глобалният бизнес, бездействащи над света. Желанието ми е всеки да се грижи за околната среда.”

 

Втора награда

Лаура Паулина Теркеро Арайза, Мексико, 10 години

Чрез рисунката си бих искала да предам на всички хора, включително на световните лидери, моите надежда и желание да спрем глобалното затопляне чрез използването на нашето слънце, защото то е мощно, чисто и практически неизчерпаемо. До момента то не е използвано по правилния начин, но ако имаме желание, то може да стане нашия всекидневен енергиен ресурс.”

 

Трето място

Андрю Бартоло, Малта, 15 години

Нарисувал съм сцена, наистина преувеличена до известна степен, която ни позволява да надникнем във възможното бъдеще, когато животните изгубят домовете си и бъдат принудени да мигрират към непознати територии.”

 

 

Глория Ип Тунг, Китай, 14 години:

Правителства, бъдете герои! Направете парниковите газове нула. Покажете правилния път на гражданите. Нека направим денят по-добър!””

 

 

Причина Полина, Русия, 12 години:

Държавите от целия свят са започнали да развиват и промотират възобновяеми енергийни източници като вятъра и слънцето.”

 

 

Язон Зорзос, Гърция 11 години:

Европейските консумация и продукция допринасят за високата – и често неустойчива – употреба на ресурси, упадъка на околната среда, изчерпване на природните ресурси и растящите количества отпадъци в и извън Европа.”

 

 

Анушка Бхари, Кения, 8 години

 

Трябва да признаем – рисунките бяха толкова готини, че няма как да не ви посъветваме да разгледате останалите на сайта тук.Фото галерия

CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (1)

10.11.2008 :: 15:00 :: от Denski
#1
Re: Рисунки за планетата
Страхотни са :)
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg