Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
15.12.2008

Книжки

от Юлиана Радулова :: Коментари (9) :: (12007 прочитания)

Детската поредица на издателството "Саймън§Шустър" показва на децата ни начините да опазим ..или излекуваме планетата си.

Книгите са нещо, което никога не ми стига. Всяка неделя се запътвам към любимата си книжарница на улица "Буенос Айрес" в Милано, за да си избера нова книга и да изпия едно бавно кафе. Тази неделя имах една  много по-трудна задача - да избера първата образователна книга за дъщеря си – книга, която да е подходяща за вързастта й, която да развива въображението й за един красив свят, книга, която да й дава нови идеи, различни перспективи, и то от удобството на собствения й дом.

Ето как попаднах на поредицата „Малки зелени книжки“ на издателство „Саймън&Шустър“. Приказките във всяка книжка имат различни теми – как да пазим околната среда, запознаване с животните, които са в опасност от изчезване, рециклиране, засаждане на нови дръвчета...

Поредицата включва няколко меки книжки от 100% рециклиран памук и полартек, такива са „Малката маймунка“ и „Малката панда“, подходящи за деца под 3 годишна възраст.

...И няколко книжки с приказки като: „Мога да спася света“ - разказ за едно малко зелено чудовище, което се учи как да рециклира и как да използва повторно предметите.

„Домът на полярната мечка“ е приказка за глобалното затопляне.„Приключенията на пластмасовата бутилка“ – дневникът на една пластмасова бутилка, която разказва за пътуването си от рафинерията до завода, рафта в магазина, кофата за боклук и най-накрая до завода за рециклиране, където  се сдобива с нов живот и се превръща в меко яке.

Всички книжки са оцветени основно в зелено и са отпечатани върху рециклирана хартия с мастило от соя. Много ми харесва това, че самите родители ще намерят лесни отговори на сериозни и значими теми като глобално затопляне. Доволна съм, че такъв голям издател се е заел със задачата да помогне на децата ни да научат от малки как да излекуваме планетата. В крайна сметка, няма време за губене...CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (9)

15.12.2008 :: 13:42 :: от j11a
#1
Re: Книжки
Това е страхотно, сега остава GORICHKA да издаде тези книжни и на български ( или нещо подобно). Веднага си купувам. Мисля, че такава книжка би била толкова полезна, колкото и зелените жокери.
15.12.2008 :: 16:14 :: от Tony_
#2
Re: Книжки
Подкрепям идеята за печатане на БГ на такива книжки. Веднага ще купя за всичките ми познати и приятели, както и за себе си разбира се.
15.12.2008 :: 19:24 :: от snujolin
#3
Re: Книжки
Аз постоянно се мъча да измислям по-лесноразбираеми за 4 годишен истории,но уви това не ми е най-силната страна,така че ще ги чакам на български :)
17.12.2008 :: 11:44 :: от krem
#4
Re: Книжки
И аз подкрепям и бих си купила веднага за мен и за подаръци на децата на приятели

17.12.2008 :: 14:00 :: от pstj
#5
Re: Книжки
Чудесен подарък за малчугани, аз изпитвам особени затруднения, когато трябва да избирам подаръци, така че идеята ми допада особено:)
18.12.2008 :: 13:55 :: от b_angel
#6
Re: Книжки
Радвам се, че ви харесва идеята! Вече проучваме възможността да ги издадем на български :)
23.12.2008 :: 20:03 :: от anastas_007
#7
Re: Книжки
Наистина би било чудесно, ако се издадат такива книжки на български - изключително важно е децата още от малки да живеят с мисълта за екология и опазване на природата, а това става най-лесно с приказките, които са много близо до тях :)
20.01.2009 :: 11:12 :: от Mr.Mahony®
#8
Зелени Книжки
Аз също много се радвам за тези книжки и ще бъда много щастлив ако и тук у нас може да се купи нещо подобно. Ето защо други обще са на светлинни години пред нас - защото възпитават следващото поколение, то следващото и т.н.

А за Горичка остава да се замисли сериозно и да бъде пионер и в тези области, свързани с децата.

Аз също ще купя не само за себе си и нашето дете, но и на всички мои познати с деца. Дори и на някои, без деца.
19.03.2009 :: 11:06 :: от Margr3t
#9
Re: Книжки
Какво по-хубаво от това,бъдещото население да е информирано, питате? Ами ето- освен информирано, то ще израства с ясна мисъл за опазване на планетата Земя! Невероятна идея, която аз подкрепям напълно и макар само на 17 още от сега бих ги купила за детето си =D
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg