Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
21.12.2008

Рециклирани поздрави

от Лора Метанова :: Коментари (4) :: (13518 прочитания)

С малко закъснение, ето къде намерихме коледни картички от рециклирана хартия.

Ако обичаш пълната с писма пощенска кутия за Коледа и не искаш да изпращаш електронни картички, но и не желаеш да те мъчат екоугризения, можеш да потърсиш картички от рециклирана хартия. Оказва се, че в България е доста трудно да се намерят такива в книжарниците. Ето къде намерихме.

Картички от рециклирана хартия, върху които е рисувано с лепило или картинката е от налепени конци – доста необичайна техника, нали! Творенията са на Бистра Иванова и се продават тук. Цените им са между 3 и 4 лв и ще могат да се намерят в бутика на „Артишок” от следващата седмица на ул. Мальовица 2. Бистра не харесва, когато екологията се превръща в мода, но смята, че има неща, които е редно и нормално да се правят – например използването на рециклирана хартия. От около година тя използав само такава за записките си, а откакто е намерила подходящ картон - и за рисунките си. В картичките си тя обича да вкарва някаква заигравка, понякога на обратната страна да продължава историята от предната - нещо, което не всеки би забелязал, но този, който го види, ще го оцени. Бистра харесва малките фини рисунки с един-два детайла. Тя създава ограничени серии от 5 броя - всяка картичка е с различен дизайн, но всички са свързани и представляват вариации на една тема. В епохата, в която всичко е правено в Китай, съществуват хора, които търсят уникални неща - дали за себе си или за подарък, разсъждава Бистра. Тя смята картичката за най-важната част от един подарък, защото се прибира и се чете с умиление след време. Така картичките става доказателство колко обичани сме били тогава.

По-традиционни, но също хубави, са картичките от коледния каталог на издателство „Уникарт”. При част о т тях е използван рециклиран картон. Освен това с покупката ще помогнете на българско дете в неравностойно положение, тъй като каталогът е част от Коледната благотворителна компания съвместно с Българския червен кръст.

Тук ще намерите още едно предложение за коледна картичка.

Изборът в България обаче все още ограничен, за разлика от други държави. Доста по-богата колекция например предлагат на сайта на WWF. Картички от рециклирана хартия по света могат да се намерят не само от екоорганизации, но и обикновени търговци – например тук. Има дори магазини специално за такива „рециклирани поздравления”.

Явно, както и за други неща, вървим няколко крачки след нормалните държави по света, за които рециклираните продукти вече са начин на мислене, докато в България все още са екзотика. Решение на проблема обаче има - направи си картичките сам. Не е трудно.CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (4)

22.12.2008 :: 16:39 :: от ejjjik
#1
елхички
коледните картички на бистра вижте онлайн тук - http://www.flickr.com/photos/bistra2/sets/72157611261446337/detail/
офлайн - в бутика на артишок
23.12.2008 :: 12:06 :: от eva.ot.raq
#2
Re: Рециклирани поздравi
Нещо не си разбрала, Лора, картичките от рециклирана хартия ги има от мноооого време в бутика на артишок.
25.12.2008 :: 13:24 :: от pharaon
#3
Re: Рециклирани поздрави
Това, че пише Made in China незначи, че няма уникалност!!! В едното левче съм намирал уникални неща. Леките дефекти правят нещо произведено на конвейр единствено по рода си.
13.01.2009 :: 16:43 :: от krasi
#4
Re: Рециклирани поздрави
Предлагам ви да разгледате и това http://tanyapaper.blogspot.com/
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg