Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /
11.11.2006 :: партньор

Пълнена тиква

от gorichka.bg :: Коментари (0) :: (3637 прочитания)

Запретваме ръкави за готвене, защото първата готварска рецепта в gorichka.bg е невероятно вкусна и естесвено изисква основно сезонни и местни продукти.
Избира се тиква според предпочитанията – кестенка, цигулка или добруджанка. Изчистват се добре семките от вътрешността на тиквата и освободеното място се пълни - предимно с дребно нарязани сварени или на пара картофи и карфиол. Отделно се задушават моркови, тиквички, грах, чушки, кисели краставички и броколи. Те се овкусяват с розмарин и дръжки от целина, копър и магданоз, „щипка сол” и прясно нарязан магданоз при поднасяне.

Пече се обвита във фолио около 3 часа в пещ (как така нямаш, я виж пак) или в печка.

Тиквата може да се пълни с абсолютно всичко по желание. Например кестените отиват много добре. За предпочитание са сезонните и местни продукти, а не пропътувалите хиляди километри. Ако пък има и био продукти още по-добре.

Издълбаната тиква се залива с мляко, канела и орехи и се пече още 20 мин. Докато стане сладкиш.

Желаем Ви приятно овкусени изживявания.

Източник: Веджи Хоум

Фото галерия

CC Лиценз: Признание - Некомерсиално - Без производни произведения

Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg