Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Събития /
28.05.2008

Засаждането на "Алеко"

от gorichka.bg :: Коментари (6) :: (6562 прочитания)

На пролетното си засажадане тази година Горичка осинови ново сечище на Витоша, този път в района на хижа "Алеко". Специални благодарности на всички доброволци. А... ето и малко снимки от събитието.
Малко (пред)история


CC Лиценз: Признание

Назад | Горе

Коментари (6)

28.05.2008 :: 00:23 :: от wonder
#1
Re: Засаждането на
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) ..
28.05.2008 :: 21:17 :: от Mayo
#2
Re: Засаждането на
Добра вечер =) Съжалявам,че пак подхващам темата може би Ви е писнало да обяснявате на недоразбрали,но все пак щес е осмеля да попитам.
Имаме идея за един у4илищен проект,с които можем да помогнем в събирането на средства за следващото засаждане..и така ето какво искам да узная във връзка с това.
1)Дали е възможно по някакъв на4ин да се удостовери,4е сумата,което сме събрали е отишла за дръв4етата.../все пак трябва да се от4етем/
2)Тези които имат желание да помогнат в самото засаждане трябва ли да плащат някаква такса?
3)Защо цената на дръв4етата е толкова висока.../засаждането на 4ерешови дръв4ета на село не погълна толкова средства едно дръв4е беше 5 лв/
4)Намерихме мн съмишленици сред съу4ениците си(дори най-малките се въодушевиха,което и аз не о4аквах да стане) ще се радвам ако освен отговорите на тези въпроси полу4а зелена светлина за у4астие в тази кауза....От името на екипа ми благодаря предварително =)
28.05.2008 :: 21:56 :: от wonder
#3
Re: Засаждането на
# Mayo,
Ако си доброволец да садиш дръвчета не трябва да плащаш нищо, само се кефиш и садиш и садиш и садиш.. а, и по-добре ще е, макар че 4ката изглежда добре визуално, да пишеш с нормално "ч", защото то съществува в българския език и има причина за това. :)
22.06.2008 :: 00:13 :: от eko_sisi
#4
Re: Засаждането на
А защо залесявате с иглолистни дръвчета, нали широколистните са по-удачния вариант за CO2?????
24.06.2008 :: 01:57 :: от wonder
#5
Re: Засаждането на
Защото на по-високо надморско разнище виреят по-добре иглолистните дървета, или аз поне така си мисля.
Нали не са розите на Цариградско, пак са дървета...
14.09.2008 :: 13:54 :: от hi
#6
Re: Засаждането на
Прекрасно е да засадим дърво. В България има всички условия за отглеждане на смесени гори. Имайки предвид и спешните мерки, които са необходими за намаляване на токсичния газ и вредните емисии, следствие глобалното затопляне имам предложение. Ако е по силите ви, моля, организирайте национално състезание между хората от всички общини и райони в страната за най-голям брой засадени дървета било то по улици, паркове и градинки, покрай магистрали, пустеещи общински земи и крайпътни територии. Нека всеки, който има физически възможности, даде своя принос за спасяване на ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ. Това е нашия дом!!!! Освен това Кметствата имат национално сдружение, което може да осъществи идеята. Опитайте !!!
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg