Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало /

За gorichka.bg

Gorichka.bg е сайт за зелен начин на живот. Този сайт е част от инициативата Горичка, основана през 2006 година от Магдалена Малеева и нейни приятели.

Целта на Горичка е да вкара екологична перспектива в области, от които тя по традиция отсъства; да достигне до хора, които досега не са имали интерес към проблемите на климата и околната среда; да запали и привлече тези, които тепърва откриват, че тези проблеми не са банална тема, запазена само за учените еколози.
Проблемите с ресурсите, водата, климата, природата стават все по-тежки заради начина ни на живот. По тази причина за Горичка "зеленото" е начин на живот и мислене, който минава през малките всекидневни избори и навици.


Принципи на работа


1/5 Позитивност: Нещата не са отчайващи и проблемите не са непреодолими. Напротив изисква се малко усилие за промяна на навиците от страна на всеки един, за да постигнем много.
2/5 Прагматичност: Горичка слага акцент върху това, което всеки човек може да направи, а не върху това, което зависи от политиците и глобалния бизнес.
3/5 Ангажиране на широка аудитория: За да имат по-сериозен ефект, резултатите от всички проекти трябва да са достъпни за широка аудитория.
4/5 Самоиздържане: За да е дългосрочен, един проект трябва да може да се самоиздържа.
5/5 Прозрачност: Информацията за всички аспекти на проектите трябва да е представена в уеб сайта и да е достъпна за всеки.


Цели

1/4 Чрез всичките си инициативи, Горичка се стреми да предизвика промяна в стереотипите и навиците в обществото спрямо спешните проблеми на планетата.
2/4 Горичка иска да предлага поле за изява, публичност и възнаграждение за труда на автори, ангажирани със зелената идея.
3/4 Горичка търси да осигури подкрепа, под различни форми, на “зелени” проекти, продукти, предприемачи и организации.
4/4 За да останат независими от инициаторите си, всички проекти на Горичка търсят начин да се самоиздържат.

 

Управителен съвет:
Магдалена Малеева
Олга Апостолова
Веселин Трандов
Александър Варов
Любомир Ноков

Координатори:
Божидара Новакова - bogy@gorichka.bg
Йоанна Митова - yoanna@gorichka.bg

Автори:
Олга Апостолова
Босилена Мелтева
Силвия Тулева
Иван Димитров
Василена Доткова
Веселин Трандов
Радмила Младенова
Надя Станчева
 
Банери на Горичка

Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg