Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /

Транспорт

Велосипедни алеи
02.12.2008 :: Транспорт :: партньор Дневник
Велосипедни алеи
Все повече български градове имат "големи планове" за велоалеи. Кой до къде е и как плановете се разминават с реалността?
Трафик революция
19.08.2008 :: Транспорт :: партньор Дневник
Трафик революция
Тези дни в немския град Инголстад се поставят основите на трафик революцията или Travolution. Времето, което шофьорите прекарват по пътищата в града, е сравнително по-малко, задръстванията се редуцират, пестят се гориво и СО2 емисии.
Зелена светлина
29.07.2008 :: Транспорт :: партньор Дневник
Зелена светлина
На British International Motor Show тази година има едно място, където изложителите не мерят сили в "километри в час", а в СО2 на километър. Пак там посетителите се палят не от мощността на двигателите, а от чистите технологии. 
Речено, сторено
27.05.2008 :: Транспорт
Речено, сторено
Желязко Картунов, капитан на първия български отбор в Shell Eco-marathon, описва надпреварата за икономия на гориво на 200 отбора, премерили сили в края на миналата седмица във Франция.
Граждани със стегнати бедра
23.05.2008 :: Транспорт
Граждани със стегнати бедра
Едно време в Китай хората плащали на домашния си лекар само докато са здрави. Можем ли да се опазим здрави в един съвременен град?
Премиера
13.05.2008 :: Транспорт
Премиера
Готов е едноместният автомобил от градски тип с хибриден двигател, с който български студенти ще премерят сили в състезанието за най-икономичен автомобил Shell Eco-marathon.
Тест-драйв
11.04.2008 :: Транспорт
Тест-драйв
Mitsubishi е на път да завърши градски електромобил с литиево-йонна батерия, който има много добри показатели и ще се продава на приемлива цена.
Нация на колела
07.03.2008 :: Транспорт
Нация на колела
За първи път в историята на Софийска община има предвидени капиталови средства за изграждане на вело инфраструктура. Скоро София може да изглежда като Амстердам.
Хайде наште
25.02.2008 :: Транспорт
Хайде наште
За първи път тази година в европейския Shell Eco-Marathon ще участва и български отбор. Шестима студенти от Техническия университет – София, ще представят страната ни в състезанието за икономия на гориво.
Нещо във въздуха
08.02.2008 :: Транспорт :: партньор Дневник
Нещо във въздуха
От началото на тази година почти всеки ден в София замърсяването на въздуха надвишава значително допустимите норми. Как други градове по света се справят с този проблем?
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg