Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /

Транспорт

Безмоторно летене
Безмоторно летене
Авиацията е причина за най-бързо нарастващите емисии от въглероден двуокис и това я прави един от главните виновници за катастрофалните промени в климата. Ето как норвежското правителство смята да се справя с проблема.
Планиране
08.12.2006 :: Транспорт
Планиране
Става дума за самолетите от близкото бъдеще, които безмълвно ще кацат на летища, построени в самите градове. И ще бъдат в много по-голям синхрон с природата.
Хибрид
27.11.2006 :: Транспорт
Хибрид
От няколко години хибридните автомобили са хит. След като Хонда показаха своя хибрид в България, вече и пионерът Тойота „Приус” се предлага у нас. Това ли е "зеленото" бъдеще?
Трака-трак
23.10.2006 :: Транспорт :: партньор Дневник
Трака-трак
Въздушния транспорт е един от основните виновници за промените в климата. Това е лоша новина, като се има предвид, че да пътуваш по света е страхотно. Кои са най-безвредните начини за пътуване?
Петролио
18.10.2006 :: Транспорт
Петролио
Възможно ли е да се обиколи половин Европа с бус Fiat Ducato, като се зарежда само с използвано олио от фритюрниците по крайпътните ресторанти и с евтино олио за салата от супермаркетите? Да, казва и доказва Станислав Милър.
Зеленото билетче
16.10.2006 :: Транспорт :: партньор Дневник
Зеленото билетче
Ако сме истински загрижени за околната среда, е време да слезем от колите си и да започнем да вървим пеша, караме колело или използваме градския транспорт. На много места по света вече го правят успешно.
Как да засаждаме дървета, докато пазаруваме
Как да засаждаме дървета, докато пазаруваме
Много лесно, казват производителите на колите Smart, и предлагат нова кредитна карта, която вместо да дава бонуси за използване в дребни пари, дава бонуси в засадени дървета. Как да не напишем за това?!
Зелени пехотинци
Зелени пехотинци
Освен да пестим ток и вода, да рециклираме в ежедневието, можем да се грижим за планетата и в свободното си време. Това лято Елица Банчева избра да тръгнe пеша из Европа.
Гориво с аромат на пържени картофи
21.09.2006 :: Транспорт
Гориво с аромат на пържени картофи
Съществува ли алтернативно, незамърсяващо автомобилно гориво? Да. И се продава в България? Да. От месец Април бензиностанции Темпо продават биодизел. За всички дизелови автомобили, произведени след 1998 г..
Премини на зелено
09.09.2006 :: Транспорт :: партньор Списание Едно
Премини на зелено
Имало едно време една планета. Тя се намирала в периферията на една галактика, която се намирала в периферията на вселената. Тази планета си съществувала мирно и тихо и била дарена от универсалните сили с уникални характеристики - имала умерен ...
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg