Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /

Култура и общество

Турбулентни времена
Турбулентни времена
Свидетели сме на време, в което екологичната криза става част от сметката на бизнеса и политиците. Ще успеем ли да използваме тези възможности, преди да е прекалено късно?
Just Do It: ракиджийница
Just Do It: ракиджийница
Девет доброволци от пет страни възстановиха казана за ракия в с. Горна Бела речка. И то с огромно удоволствие. Сега се търсят бг-доброволци за проекти в Германия.
Социология
Социология
Милена Димитрова от Алфа Рисърч отговаря на въпросите ни за обществените нагласи в България спрямо проблемите на околната среда.
Глобална криза
Глобална криза
Според проучване на Европейския съюз, глобалната икономика всяка година губи повече пари от обезлесяването отколкото са загубени от сегашната банкова криза.
Снимка на годината
Снимка на годината
До средата на октомври лондонска галерия показва най-добрите фотографии от конкурса Environmental Photographer 2008. В Горичка избрахме десетте най-запомнящи се снимки.
Краят на зеленото движение
Краят на зеленото движение
От активистко, зеленото движение се превърна в консуматорско и е на път да стане поредната административна норма.
Изкуплението Bastoey
07.08.2008 :: Култура и общество :: партньор Дневник
Изкуплението Bastoey
На 75 км южно от Осло се намира остров Bastoey. Той предлага на своите посетители чиста природа, спокойствие и тишина. Не всеки обаче може да бъде гост на острова. Необходима е... съдебна присъда.
Демографски взрив
Демографски взрив
Преди 40 години книгата на Пол Ерлих The Population Bomb представя идеята за негативния ефект на демографския взрив върху планетата. Днес американският учен прави втори прочит на темата с The Dominant Animal.
Светът е продукт
Светът е продукт
Зелената вълна от активистка се превърна в консуматорска. Дали пък "консумирането на собствена отговорност" не е единственият ни шанс за позитивна промяна?
Светът според Барак и Джон
Светът според Барак и Джон
Скандалната липса на политика на Белия дом за промените в климата е на път да се промени. Какво да очакваме от Барак Обама и Джон Маккейн?
Страници: 1 | 2 | 3 ... 10
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg