Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /

Храна

Вкусно ли ти е?
26.01.2009 :: Храна
Вкусно ли ти е?
Веригите за бързо хранене разбираемо биха искали обществеността да вярва, че вкусът на храната се ражда в кухните на ресторантите им, а не в далечни фабрики, ...
... и има ли почва у нас?
21.12.2008 :: Храна :: партньор Списание Едно
... и има ли почва у нас?
Човечеството съществува благодарение на храната, която расте върху един много тънък и уязвим слой почва. Но тази почва е в опасност.
Пич, къде ми е баничката?
Пич, къде ми е баничката?
До края на годината закон може да забрани вредните закуски и напитки в училищата. Крайно необходим ход, но с какъв реален ефект?
Домат с часовников механизъм
13.11.2008 :: Храна, Здраве :: партньор Дневник
Домат с часовников механизъм
Европейските лидери се срещнаха тайно, за да решат какво ще има в чиниите ни. Основната цел - лансирането и масовото навлизане на ГМХ в евро-страните.
Trans Europ Express
06.10.2008 :: Храна
Trans Europ Express
Eвропейският съюз е на път да забрани транс мазнините. Как такава забрана може да промени света около нас и какви ще са последствията в България?
Последно за "Е"-тата
05.09.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Последно за "Е"-тата
Оказва се, че не винаги Е-тата от етикетите на хранителните продукти са нещо лошо, но пък често животът ни би бил много по-лесен и спокоен, ако ги нямаше. Последни в поредицата са "Е"-тата от Е600 до Е1599.
Антилопата на океана
03.09.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Антилопата на океана
При улова на всеки 10 килограма от застрашената от изчезване риба тон в мрежите попадат килограм акули и морски костенурки, твърди нов доклад на "Грийнпийс".
Още малко за "Е"-тата
29.08.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Още малко за "Е"-тата
Е-тата с номера от 500 до 599 са набухвателите, регулаторите на киселинността  и минералните соли. От сода за хляб до натриево алуминиев силикат, кои от Е-тата в тази група са полезни и кои вредни?
Кредит на доверие
Кредит на доверие
Половин година след края на проекта „Не на фалшивите биохрани” би трябвало доверието в биопроизводството в България да расте.
И още за "Е"-тата
20.08.2008 :: Храна :: партньор Дневник
И още за "Е"-тата
Е-тата с номера от 400 до 499 са така наречените емулгатори, сгъстители и стабилизатори. Да, и това има в нашата храна! Целта на тези добавки е да предадат и запазят формата, консистенцията и хомогенността на продукта.
Страници: 1 | 2 | 3 ... 8
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg