Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Рубрики /

Храна

Още за "Е"-тата
13.08.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Още за "Е"-тата
В дългия списък от "Е"-та антиоксидантите и киселинните регулатори са с номера от Е300 до Е399.  Кои са безвредните и кои са най-опасните сред тях?
Всичко за "Е"-тата: консерванти
06.08.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Всичко за "Е"-тата: консерванти
В Горичка продължаваме с дългия списък от "Е"-та. Хранителните добавки трябва да подобрят качествата на продуктите – вкус, цвят, мирис, срок на годност. Не всички от тях обаче са безопасни.
Всичко за "Е"-тата
28.07.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Всичко за "Е"-тата
“Е”-тата са най-буквално в устата на хората. Какво точно означават те и трябва ли да ни притесняват?
Top killer
23.07.2008 :: Храна :: партньор Eдна седмица в София
Top killer
Най-големият производител, потребител и износител на пестициди в света е Китай. Годишно в страната се използват 1,2 милиона тона пестициди, с които се третират 300 млн. хектара земеделска земя и гори.
Хляб и зрелища
08.07.2008 :: Храна :: партньор Eдна седмица в София
Хляб и зрелища
Според Организацията по храни и земеделие към ООН в 36 държави вече има криза за хранителни продукти. Защо храната ни не стига?
Клонингите атакуват
07.07.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Клонингите атакуват
Време е да разкажем подробно за ГМО и за тревогите, които се крият зад тези три букви.
Тайните на етикета
30.06.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Тайните на етикета
Какво съдържат хранителните продукти? Според новите правила на Европейската комисия тази информация трябва да е лесно достъпна.
Наздраве и по-здрави
18.06.2008 :: Храна
Наздраве и по-здрави
Все повече изследвания показват връзката между конвенционално отгледаните храни и болестите. Проблемът не е нов и се крие в хранителните добавки, пестицидите, антибиотиците и ГМО.
На боклука
02.06.2008 :: Храна :: партньор Eдна седмица в София
На боклука
За една година англичаните изхвърлят на боклука 6,7 млн. тона хранителни продукти. Това е приблизително 1/3 от храната, която се купува на Острова.
Що е то Slow Food
23.04.2008 :: Храна :: партньор Дневник
Що е то Slow Food
Бавното хранене е обратното на бързото. Но не само на него, а на целия нехаен и неангажиран начин на живот, който върви ръка за ръка с фаст фууд-а.
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg